Elias Petterssons nya HELGALNA show i natt: ”Det är helt sjukt!”

Elias Pettersson fortsätter ta för sig i NHL.
I natt visade han upp sig på nytt med en ny, helgalen, soloshow.
Efteråt hyllas han till skyarna av lagkamraterna – som trots den otroliga prestationen inte verkar förvånade.

Elias Petterssons start på NHL-karriären har varit som en saga. Trots en ”tung” period har han stått för 21 poäng på lika många matcher varav 13 mål.

Ny supershow

Flera av målen och framspelningarna har varit av yppersta världsklass, vilket har fått många att jämföra honom med självaste Wayne Gretzky. I natt var det dags igen.

Vancouver Canucks tog emot Vegas Golden Knights hemma i Rogers Place. Redan i den första perioden skulle Elias Pettersson visa upp sig – och det med en otrolig prestation.

Pettersson försökte trycka sig förbi en Vegas-back men snubblade och hamnade på isen.

Petterssons galna passning

Pucken hade han däremot full kontroll på – och med en passning bakom ryggen, ståendes på knäna, skickade han in den till Brock Boeser i slottet som med ett slagskott satte ledningsmålet.

Publiken i hemmaarenan fullkomligt exploderade och Brock Boeser kunde bara le när han åkte fram för att gratulera sin nye svenske lekkamrat.

Redan i den första pausintervjun skickade Boeser stora lovord till svensken. Och efteråt fick han ta emot ännu fler.

”Det är makalöst”

Boeser skakade på huvudet på frågan om passningen och svarade:
– Är ni förvånade? Inte jag. Det är makalöst, helt sjukt. Han berättade att han bara hörde mig skrika, det är en helt fantastisk passning,

Elias Petterson konstaterar själv att han inte hade en aning om hur passningen skulle bli.

Den blev till slut ”hyfsat” lyckad.
– Jag visste att någon skulle vara i det området men inte exakt var. Jag tog en chansning och det visade sig bli perfekt på bladet, säger Pettersson.

Tung svit

Tyvärr för Vancouvers del skulle det trots Petterssons solonummer bli förlust. Vegas Golden Knights vände och vann med 4-3 efter att fjolårets stora succéman William Karlsson avgjort i den tredje perioden.

Vancouver är inne i en riktigt tung period och har endast vunnit en av sina tio senaste matcher. Härnäst väntar ytterligare tre hemmamatcher mot Dallas, Minnesota och Nashville.

Dela för att hylla superstjärnan Elias Pettersson!

LÄS MER: Nu testas nya regeln – som kan revolutionera dagens hockey totalt

Här lämnar Erik Karlsson intervjun – efter känsliga frågan