Elias Petterssons klassmatch i natt – ny poängsuccé när otroliga sviten bara fortsätter

Vancouver Canucks otroliga form fortsätter.
Elias Petterssons likaså.
Svensken gjorde två nya poäng när man tog sjunde(!) raka hemmasegern i natt.

Vancouver Canucks har hittat formen. Nyligen kom man hem från en fem matcher lång roadtrip, där man dock bara vann två matcher.

Petterssons nya succé

Men på hemmais verkar man vara mer eller mindre ostoppbara. I natt tog man sin sjunde raka seger på Rogers Arena.

Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) fights for control of the puck with Arizona Coyotes right wing Vinnie Hinostroza (13) during the first period of an NHL hockey game Thursday, Jan. 16, 2020, in Vancouver, British Columbia. (Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

Och som vanligt var Elias Pettersson inblandad i det mesta. Svensken lämnade visserligen isen mållös, men hamnade i assistprotokollet två gånger.

Markström storspelade

I den första perioden, i powerplay, så fick en passningspoäng då Bo Horvat höll sig framme och petade in i en retur fram till ett viktigt 1-1-mål. I den andra perioden, när Canucks gick upp till 2-1, så fick han ännu en gång en assist då Jake Virtanen gick köksvägen och vallade pucken i mål.

Vancouver Canucks right wing Jake Virtanen (18) celebrates his goal against the Arizona Coyotes with teammates Elias Pettersson (40) and J.T. Miller (9) during the second period of an NHL hockey game Thursday, Jan. 16, 2020, in Vancouver, British Columbia. (Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

I den sista perioden, och i öppen kasse, fastställdes slutresultatet 3-1 då Loui Eriksson osjälviskt serverade Tanner Pearson. All Star-målvakten Jacob Markström storspelade i vanlig ordning för Canucks och räddade hela 34 skott i matchen.