Elias Pettersson stor hjälte i natt – nådde 100 NHL-poäng med mäktiga klassmålet

Elias Pettersson blev stor hjälte i natt för Vancouver Canucks.
När 21-åringen gjorde sitt 100:e poäng i NHL.
Och avgjorde med mäktigt klassmål i förlängningen mot Carolina Hurricanes.

Det blev sjukt nog inte ett enda mål under ordinarie tid i nattens NHL-möte mellan Vancouver Canucks och Carolina Hurricanes. Men sedan i förlängningen klev hjälten Elias Pettersson fram med ett riktigt klassmål.

Petterssons poäng 100

Mållösa tillställningen behövde bara 40 sekunder av förlängningen innan succésvensken klev in på isen och avgjorde. Pettersson snappade upp en puck som styrts på en trasig klubba på isen och tog sig ensam mot mål.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Sedan skickade han upp en mäktig backhand i nättaket bakom en chanslös Petr Mrazek i motståndarmålet. Pettersson plockade den stora hjälterollen för Vancouver Canucks och passade även på att nå 100-poänggränsen i NHL.

Markström briljerade

Men att Canucks ens nådde hela vägen till förlängning ska man tacka svenskmålvakten Jacob Markström för. Gästerna pressade rejält och var det dominerande laget men burväktaren höll borta samtliga 42 skott från nätet.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Svensken bjöd även på några spektakulära räddningar i övertidssegern och höll välförtjänt nollan. Och fira tillsammans med lagkamraten Pettersson som två blågula hjältar i natt.

Se fullträffen här:

LÄS MER: Jättehyllningarna till svenska rookien i NHL – är nu bäst av samtliga: ”Han är Jesus”