Elias Pettersson coachade svenske lagkompisen – hyllas nu av alla efter fina gesten: ”Det här är teamwork”

Elias Pettersson har haft en tung start på säsongen.
Men i stället för att fokusera helt på sig själv väljer den svenske stjärnan att hjälpa sin lagkamrater – och hyllas nu av fansen.
– Det här är teamwork, skriver en användare på Twitter.

Den svenske stjärnan har inte alls fått det att stämma under säsongen. Förväntningarna har varit skyhöga, vilket har fått kritiken att hagla mot Elias Pettersson som inte legat på den nivå alla är vana vid att se honom.

Höga kraven

En stor anledning till den svaga säsongen från forwardens sida har varit att hans Vancouver varit totalt under isen. Men kraven är höga på Elias Pettersson, som inför säsongen skrev på ett lukrativt avtal med Canucks som ger honom i runda slängar 67 miljoner kronor per säsong.

Motgångarna har fortsatt för Pettersson, som under säsongen har petats och noterats för sin sämsta istid under sina år i Canucks.

Foto: Twitter

Men en stor förändring i hela Vancouvers organisation har fått organisationen – och Elias Pettersson på rätt kurs.

De valde att göra sig av med coachen Travis Green och ersätta honom med Bruce Boudreau, som verkligen fått igång laget. Sju raka segrar har verkligen räddat Vancouvers säsong, och fansen dröm om slutspel är pånyttfödd.

”Det här är teamwork”

Elias Pettersson har också verkat tillfreds med tränarbytet. Svensken har tagit kliv på isen, och gett lite hopp om att han är på väg mot sitt forna jag. Rent generellt verkar 23-åringen också mer lyckligare. Bilder från Canucks träning visar Elias Pettersson träna extra med svenske lagkamraten Nils Höglander.

Och av bilderna att döma så ger han tips till Höglander för att få ett bättre skott, och matar landsmannen med puckar. Det glädjer fansen.

”Det här är teamwork”, skriver en användare på Twitter.

”Det är så här man bygger ett vinnande lag. Man hjälper varandra som ett team”, skriver en annan.

Foto: Twitter

”Älskar att se spelare arbeta tillsammans för att göra varandra bättre”, skriver en tredje.

Vancouver vann nattens möte mot Anaheim Ducks med 2–1 på övertid. Härnäst väntar Seattle Kraken den 2 januari.

LÄS MER: Finland till rasande attack mot hela JVM – efter chockbeskedet att mästerskapet ställs in: ”Obegripligt”

Få våra nyhetsbrev!