Efter tunga skadetappet: SHL-klubben värvar ”hem” centern

Andreas Engqvist kan ännu inte gå på is.
Det får Djurgården att agera.
I dag stod det klart att man lånar in Albin Lundin från Almtuna.

Andreas Engqvist har brottats med flera huvudskador genom åren och i förra veckan kom nästa bakslag. Mot Rögle fick kaptenen en tackling mot huvudet och tvingades lämna matchen.

Plockar in ersättare

Nu, snart en vecka senare, är Engqvist fortfarande inte återställd. Djurgården meddelade under gårdagen att det ännu inte finns en tidsram för när, om någonsin, han kommer kunna spela igen.

Foto: Bildbyrån

I och med Engqvist tunga skadefrånvaro väljer nu Djurgården att plocka in en ersättare.

I dag gick SHL-klubben ut med att man lånar in centern Albin Lundin från Almtuna.
– Albin är välbekant för oss, vi har följt hans utveckling i Almtuna och känner oss trygga med såväl hans spelkvalitet som personlighet, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Lundin till Djurgården

Albin Lundin har ett förflutet i Djurgården där han spenderade sin juniortid. I klubben var 22-åringen med och vann JSM-guld 2015 och fick chansen i totalt 31 SHL-matcher.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

I mars förra året lämnade han permanent för spel i Almtuna. Men nu är han alltså tillbaka i klubben där karriären fick fart.
– Vi har kommit överens med Almtuna om att låna Albin Lundin under en period av 2 månader. I och med att Andreas Engqvist har återigen fått symptom från hjärnskakning och rehabiliteringen kan komma att bli långvarig så behöver vi ha fler centrar i vår spelartrupp, säger Eriksson.

Debuterar mot HV71

Djurgården ligger för närvarande på tredjeplats i serien. I morgon torsdag tar man sig an HV71 på bortaplan till vilken tidigare skadade Dick Axelsson är tillbaka. Även Albin Lundin finns då med i startuppställningen.

I helgen väntar hemmamöte med Luleå och då får publiken se ännu ett, om bekant, ”nyförvärv”. Talangen Jonathan Davidsson tog ingen plats i Columbus Blue Jackets och lånas därmed ut till Djurgården säsongen ut.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Häftiga beskedet: 18-årige svensktalangen får chansen direkt i NHL

San Jose Sharks-stjärnans förvandling – som hela NHL pratar om