Efter ryktena om spel i värsta rivalen(!): Nu avslutar profilen karriären – gjorde hela 693 SHL-matcher

Sebastian Karlsson fick lämna Linköping efter hela elva år.
Nu avslutar han karriären.
”Skönt att slippa täcka skott och till min frus stora glädje, inga fler blåtiror eller stygn”, skriver han på Facebook.

Spelare som Sebastian Karlsson görs allt mer sällan. Han kom till Linköping 2009, och blev sedan kvar i hela elva år, och lämnade då som klubbens kanske största någonsin.

Avslutar karriären

Totalt blev det över 500 matcher med Linköping för Karlsson, men i våras kom chockbeskedet att han dumpas. Efter det har ikonen varit klubblös, men det har inte saknats intresse.

191128 Linköpings Sebastian Karlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 28 november 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Under sommaren ryktades han bland annat till Linköpings allra värsta rival, Vita Hästen, någonting han dock enligt egen utsago nobbade. Nu står det klart att det inte blir några fler matcher i varken SHL eller någon annan division.

”Tack för allt du gett!”

Karlsson har nämligen gått ut med att han avslutar karriären, 33 år gammal. Totalt blev det 693 SHL-matcher i Linköping, Frölunda, Brynäs och Rögle.

”Är lite emot att skriva något sånt här när man på något sätt inte riktigt uppnått något, men känner att jag ändå vill rikta och säga tack till alla människor jag mött under mina år som hockeyspelare och fansen i Linköping i synnerhet”, skriver Karlsson och fortsätter: 
”Nu är det i alla fall slut med hockeyn och det ska bli skönt att få ta sig an andra utmaningar. Skönt att slippa täcka skott och till min frus stora glädje, inga fler blåtiror eller stygn”, skriver han på Facebook, enligt Hockeysverige.

191128 Linköpings Sebastian Karlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 28 november 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

På sin hemsida har även Linköping uppmärksammat Karlssons nyhet, med en mäktig hyllningsvideo.

”För två dagar sedan meddelade Sebastian Karlsson att karriären är över. LHC vill rikta ett stort grattis till en enastående karriär, som bland annat innefattar 566 matcher med lejonet på bröstet. Tack Sebbe för allt du har gett. För alla minnen. Hjälte!”, skriver man.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!