Efter misstänkta dödshoten mot Erik Karlssons familj – nu blir stjärnan bortbytt

I mars förlorade Erik Karlsson och hans fru Melinda sin ofödde son. 
Därefter har stjärnans lagkamrat Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk anklagats för att ha nättrakasserat paret. 
Nu meddelar klubben att Hoffman blivit bortbytt. 

 

Förra veckan rapporterade Ottawa Citizen att Ottawa Senators-forwarden Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk ska ha trakasserat Erik Karlsson och hans fru Melinda efter att paret förlorat sin ofödde son. Paret valde därefter att polisanmäla kvinnan för grova trakasserier.
”Hon önskade livet ur vårt ofödda barn”, skriver Melinda i sin polisanmälan enligt tidningen.

Över 1 000 kommentarer på sociala medier

Tidningen uppger att nättrakasserierna ska ha pågått under en längre Monika Caryk och totalt ska det ha rört sig om över 1 000 kommentarer på sociala medier.
”Jag lider med babyn som inte fick en chans eftersom Melinda tog smärtstillande varje dag”, ska hon ha skrivit på Erik Karlssons Instagram.

Ärendet utreds nu av polisen och samtidigt har klubben meddelat att de startat en utredning i samarbete med ligan.

Fått stort stöd

Mike Hoffman själv menar att hans flickvän är oskyldig. Samtidigt har flera spelarfruar visat sitt stöd för Melinda.
Om du bara visste hur icke-förvånande det här verkligen är. Det är hemskt, bara hemskt, och det värsta av allt är hur Melinda bara ville hålla det privat eftersom hon är en så fin person, även när n person är så elak mot henne”, skriver Marlee Hammond, fru till den förre Ottawa-målvakten Andrew Hammond, på Twitter.

Det är olyckligt att den här privata saken har blivit offentlig. Otroligt stolt över min tjej att hon står upp för sig själv och sin familj. Det krävdes mod”, skriver Kyle Turris fru Julie.

Nu har Ottawa agerat

Nu har Ottawa Senators agerat efter jätteskandalen. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida meddelar man att 28-årigen har blivit bortbytt. Ottawa byter Mike Hoffman, Cody Donaghey, samt ett val i femterundan i draften och får danske Mikkel Bödker och svensken Julius Bergman i utbyte.