Efter konkurshotet: Svenska spelarna återvänder till SHL?

Förra KHL-laget Medvescak Zagreb kan vara på väg mot konkurs, uppger Hockeynews.se.
Det innebär att lagets svenskar Björn Svensson och Adam Deutsch får se sig om efter nya klubbar. 

Den kroatiska klubben Medvescak Zagreb spelade i KHL mellan 2013 och 2017. Numera tillhör man den österrikiska ligan EBEL, men kanske inte så länge till. Nu berättar Gunnar Svensson, agent till Björn Svensson, att klubben kan vara på väg mot konkurs.

161001 Färjestads Björn Svensson under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och Färjestad den 1 oktober 2016 i Karlskrona.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Besked i veckan

Agenten Gunnar Svensson var på plats i Zagreb för att träffa sina klienter och bilda sig en uppfattning om situationen. Han berättar att klubben har haft problem att betala spelarlönerna.
– De betalar oktoberlönen en månad för sent och den 15 november skulle de ha haft nästa lön. De har inte sett skymten av pengarna. Och det är bristfälligt med utrustning, säger han till hockeynews.se.

Nu riskerar klubben att gå i konkurs.
– Nu ska det bli besked tisdag-onsdag den här veckan om de över huvud taget kan slutföra den här säsongen.

170310 Almtunas Adam Deutsch under ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Almtuna den 10 mars 2017 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Svenskarna väntas lämna

Klubbens svenska spelare Björn Svensson och Adam Deutsch kommer behöva se sig om efter nya klubbar om det blir konkurs.
– Det är klart att vi har ögonen öppna för det, givetvis. Nu vill de avvakta beslutet tisdag-onsdag för att se om de får någon lön.

Forwarden Björn Svensson (som för övrigt är bror till NHL-spelaren Magnus Pääjärvi Svensson) har ett förflutet i Timrå, Modo, Malmö och Färjestad. Han har noterats för 414 SHL-matcher och 130 poäng.

Lagkamraten Adam Deutsch fostrades i Brynäs och har gjort tre SHL-matcher för klubben.

Nu återstår det att se om det blir en återkomst till SHL för spelarna.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Förre guldhjälten på plats hos SHL-klubben – aktuell för återkomst i Sverige

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);