Efter fula överfallet – nu anmäls backen till disciplinnämnden

Markus Lauridsen armbågstacklade Moras Alex Aleardi mot huvudet men kom undan med en tvåminutersutvisning. Nu står det klart att backen anmäls till disciplinnämnden, rapporterar Sportbladet.

Mora överraskade alla och tog hem det första mötet i ”Slaget om Siljan” med 2-0 på bortaplan mot Leksand. Men trots att det hockeyallsvenska laget premiärsegrade i rivalmötet var det en viss tackling eftersnacket skulle handla om.

I mitten av den andra perioden satte Leksands danske back Markus Lauridsen in en ful armbågstackling mot Moras Alex Aleardi. Backen klarade sig med en tvåminutersutvisning – och Aleardi fick behandling i båset.
– Pucken är ju inte ens i närheten. Det där kan sluta riktigt illa, säger Fredrik Warg i C More:s sändning.

Nu kan Lauridsen komma att stängas av i efterhand. Hockeyallsvenskans domarchef Tomas Thorsbrink bekräftar för Sportbladet att backen, som i år stått för 13 poäng på 48 matcher i SHL, är anmäld till disciplinnämnden och kan därmed stängas av ytterligare.
Den var sen men jag såg inte hela situationen. Folket som ansvarar för det där gör säkert rätt. Jag hoppas bara Alex är okej, säger Moras tränare Jeremy Colliton till DT.se.

LÄS MER: Här lackar forwarden ur – och pucklar på två Brynäsare samtidigt

Se den tuffa tacklingen här: