Efter fiaskot: Nu ändrar Modo i klubbledningen

Krislaget Modo agerar.
Nu tvingas sportchefen Per Svartvadet bort – och tränaren Andreas Johansson blir nu även tillförordnad sportchef.

Efter att ha åkt ur SHL i fjol är nu klassiska Modo näst sist i hockeyallsvenskan. Fiaskosäsongen har fått klubben att agera.

Före detta storspelaren och sportchefen Per Svartvadet tvingas bort. Hans plats tas tillfälligt av tränaren Andreas Johansson, som alltså har klubbens fortsatta förtroende.
– Vi kommer att vara noggranna i rekryteringsprocessen av en sportchef till Modo Hockey utifrån den kravprofil som utredningen tagit fram. På kort sikt kommer Andreas Johansson att jobba intensivt för att stärka upp herrarnas representationslag och vinna matcher i HockeyAllsvenskan. Detta samtidigt som vi fortsätter att utbilda de unga spelarna i laget, säger klubbens vd Johan Widebro till klubbens hemsida.

Widebro kommenterar också eventuella nyförvärv till Modo.
– Arbetet med att scanna av spelarmarknaden fortsätter löpande och vi behöver stärka upp laget då vi har skador på viktiga spelare. Vi har ännu inte förbrukat vår spelarbudget men vill vara ytterst noggranna med vilka spelare vi värvar. Just nu fokuserar vi på de två kommande matcherna i HockeyAllsvenskan som spelas fredag och måndag, säger han.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.