Efter allt kaos – nu kan SHL förändra omdiskuterade regeln: ”Har haft möte”

Senaste säsongen snackades det en hel del om ”spelare i målgården”.
Nu kan regeln förändras efter alls kaos med videogranskningar.
– Ja, vi har haft möte och regeln kan justeras, meddelar SHL-sportchefen Johan Hemlin till Sportbladet.

SHL har träffat ligans sportchefer senaste dygnet för att diskutera framtiden för svensk hockey. Säkerheten, både på arenorna och för spelarna, har varit ett stort diskussionsämne. Men även den så omdebatterade regeln om spelare i målgården har varit uppe på agendan, rapporterar Sportbladet.

För hälften av de runt 100 videogranskningarna senaste säsongen handlade om spelare i målgården och det blev till ett enda stort kaos hos irriterade spelare och fans. Senaste säsongen var regeln varit en het potatis inom svensk hockey och det stora missnöjet har riktats mot hur regeln tolkas samt att matcherna tagit så betydligt längre tid då situationsrummet i Stockholm har granskat varje misstänkt situation.

Efter mötet med SHL och sportcheferna kan regeln nu förändras. Till de flestas stora glädje.
– Ja, vi har pratat mycket om den här regeln och tolkningen av den och metoden som vi har nu att videogranska alla misstänkta förseelser runt målgården. Det kan leda till att regeln justeras, men vi är inte riktigt i mål hur det kommer se ut nästa säsong, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till Sportbladet.

Annars lovar Hemlin inga större förändringar för SHL till nästa säsong efter strategimötet med sportcheferna.
– Vi kommer inte genomföra några större förändringar 2017 som vi gjort tidigare när vi bland annat förstorat ytterzonerna eller förändrat placeringen av förlängda mållinjen, eller gått ned på tre mot tre i sudden death.

LÄS MER: Frölundas storslam på historiska galan – nu är de bäst i hela Europa.

Här är en som INTE varit nöjd under säsongen: