Eddie Läck öppnar upp om landslagskollegan Henke Lundqvists tuffa situation: ”Om jag ska vara ärlig…”

I dagarna avslutade Eddie Läck hockeykarriären.
Nu öppnar pensionerade målvakten upp sig om landslagskollegan Henrik Lundqvists tuffa situation.
– Jag hade hoppats att han blivit trejdad i trade deadline, säger Läck till Sportbibeln.

Bara 32 år gammal valde NHL-målvakten Eddie Läck att lägga skidskorna på hyllan i veckan. Skadeproblemen blev för svåra helt enkelt och svensken ger upp sina försök att fortsätta spela hockey.

Eddie Läck lägger av

Läck slog igenom hos Leksand i HockeyAllsvenskan och gick sedan via Brynäs i SHL till Nordamerika. NHL-debuten kom säsongen 2013/14 hos Vancouver Canucks och därefter har det blivit spel hos Carolina Hurricanes, Calgary Flames och slutligen New Jersey Devils.

Eddie Läck, Tre Kronor
170425 Sveriges målvakt Eddie Läck under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 25 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Det blev sammanlagt 144 NHL-matcher i världens bästa hockeyliga och en total räddningsprocent på 90,9. Och höjdpunkten under hockeykarriären blev VM-guldet med Tre Kronor 2017.

Öppnar upp om Henke

Nu öppnar nyblivna hockeypensionären upp sig om en gammal lagkamrat från VM-guldtruppen 2017. Nämligen stjärnmålvakten Henrik Lundqvist som just nu har en väldigt tuff situation i New York Rangers.

Eddie Läck, Henrik Lundqvist, Tre Kronor
170521 Sveriges målvakter Henrik Lundqvist, Eddie Läck och Viktor Fasth efter finalen mellan Kanada och Sverige på ishockey-VM den 21 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87461

Framtiden är väldigt osäker för ”The King of New York” och Läck lider med sin landslagskollega.
– Jag hade hoppats att han blivit trejdad innan trade deadline. Det hade varit grymt om han gått någonstans som typ Colorado och haft en jättebra chans att få vinna Stanley Cup, säger Eddie Läck till Sportbibeln.

”Besviken på Rangers”

Innan NHL-säsongen pausades på grund av coronavirusets utbrott tappade Lundqvist sin position som förstemålvakt. Och blev petad under flera månaders tid när Rangers hellre valde att satsa på ungtupparna Igor Sjestiorkin och Aleksandr Georgijev mellan stolparna.

Men Läck tycker att NHL-klubben hade kunnat visa mer respekt för sin målvaktsikon under den här speciella tiden.
– Det är en svår sits. De har två jättebra unga målvakter där men på något sätt måste jag säga att jag är lite besviken på hur Rangers har hanterat hela situationen med tanke på hur mycket han har gjort för den klubben, säger han till Sportbibeln.
– Om man kollar på den avancerade statistiken som de har så är han fortfarande en grym målvakt. Att bara sätta honom på bänken så där och inte få spela på två månader. Jag tycker man ska ha lite mer respekt om jag ska vara ärlig.

Henrik Lundqvist har fortfarande kontrakt till och med säsongen 2020/21. Vi får se vad som händer med 38-åringen i sommar och var han spelar till kommande säsong.

LÄS MER: Henrik Lundqvists enorma gåva i coronakrisen – skänker miljonbelopp: ”Tillsammans är vi starka”