Drömvärvningens fem ord mitt i finaldramat – som får alla djurgårdare att längta

.

Djurgården hade verkligen finbesök i hovet i går kväll.
Då före detta publikfavoriten Marcus Högström gästade.
Och bjöd på fem ord som får alla Djurgårdenfans att längta.

Det var verkligen fest på läktarna i Globen under gårdagskvällen när Djurgården körde över Frölunda med 5-1 och kvitterade till 1-1 i SM-finalserien. Mitt i festen fanns även ett mycket välbekant ansikte på Globens läktare.

Nämligen den förre Djurgårdaren och publikfavoriten Marcus Högström. Enligt Sportbladets uppgifter så är 30-åringen mycket nära en comeback till Stockholm och har fortfarande två år kvar på kontraktet med Dif.

Marcus Högström, Djurgården
180120 Djurgårdens Marcus Högström under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 20 januari 2018 i Gävle.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Publikfavoriten på plats

Högström fick en NHL-chans med Calgary Flames men har tyvärr fått säsongen förstörd av skadebekymmer. Och i går kväll dök han upp för att se sitt älskade Djurgården ta ett steg närmare ett SM-guld.
– Kul att Djurgården är i final. Jag har bara varit hemma i någon dag och roligt att få komma till Globen, sa Högström till Sportbladet.

Det var inför förra säsongen som Högström skrev på ettårskontrakt med Flames men i Nordamerika blev det bara 13 matcher under debutsäsongen. Nu hävdar Sportbladet att backen har bestämt sig för att flytta hem till Djurgården igen till nästa säsong. En riktig drömvärvning för Dif Hockey.

Marcus Högström, Djurgården
180409 Djurgårdens Marcus Högström under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 9 april 2018 i Skellefteå.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Öppnar för Djurgården

Och med bara fem ord får Högström alla djurgårdare att längta.
– Det blir Djurgården eller Calgary. Men jag har inte bestämt mig ännu, det är en massa datum att ta hänsyn till också, sa han till kvällstidningen.

En fortsättning i Calgary Flames är fortsatt aktuell och Högström står inför ett svårt val i sommar. Men om man frågar alla Djurgårdenfans så är valet nog ganska så givet.

Djurgårdens lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Robin Jensen
Adam Reideborn

Backar:
Olle Alsing
Tobias Björnfot
Linus Hultström
Tom Nilsson
Jesper Pettersson

Forwards:
Emil Bemström
NIclas Bergfors
Andreas Engqvist
Henrik Eriksson
Jacob Josefson
Jakob Lilja
Gustav Possler
Sebastian Strandberg
Manuel Ågren

LÄS MER: Förre SHL-spelaren lägger skridskorna på hyllan – endast 29 år gammal

Uppgifter: Stjärnan skriver NHL-kontrakt – lämnar Sverige för spel i Nordamerika

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);