DRÖMMEN ÄR SANN: Gabriel Landeskog klar för spel i hockey-VM!

.

Tre Kronor får en drömförstärkning mitt under VM.
Enligt SVT är nu superstjärnan Gabriel Landeskog klar för spel i turneringen.

Sverige har fått en bra start på årets VM, som spelas i Slovakien.

Det blev visserligen en blytung förlust i öppningsmatchen mot Tjeckien, men därefter har det varit totala överkörningar mot Italien, där det blev vinst med 8-0, och under måndagskvällen mot Norge, där siffrorna skrevs till 9-1.

Landeskog klar för spel

Sverige har redan ett stjärnspäckat lag med spelare som Elias Pettersson, William Nylander, Oliver Ekman-Larsson och Henrik Lundqvist – och under tisdagen så ansluter NHL-stjärnan John Klingberg till laget, efter att hans Dallas Stars blev utslagna i NHL:s kvartsfinal.

Nu är nästa stjärna på väg till Tre Kronor.

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
170519 Gabriel Landeskog efter Sveriges ishockeylandslags träning under ishockey-VM den 19 maj 2017 i Köln.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87456

Efter många dagars spekulationer så kommer superstjärnan Gabriel Landeskog att ansluta till turneringen i Slovakien, enligt SVT.

Gabriel Landeskog har haft en jättesäsong i Nordamerika då han, tillsammans med Nathan McKinnon och Mikko Rantanen, i Colorado bildat den kanske farligaste kedjan i hela NHL.

Enorma poängproduktionen

Under säsongen stod han för imponerande 75 poäng på de 73 matcher han spelade, och i slutspelet fortsatte succén med ytterligare åtta poäng under den tolv matcherna som Colorado hann spela.

Colorado blev utslagna i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Erik Karlssons San Jose Sharks, och därefter har mycket talat för att ”Gabbe” ansluter till Tre Kronor.

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
170522 Gabriel Landeskog lyfter pokalen på Sergels torg när Sveriges landslag i ishockey hyllas den 22 maj 2017 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135828

Och nu verkar det alltså vara bekräftat.

Gabriel Landeskog var en del av VM-guldlaget 2017, och sedan dess har han hunnit bli lagkapten för sitt Colorado Avalanche.

Sverige spelar igen på torsdag, klockan 16:15, mot Österrike.

Dela för att hylla Gabriel Landeskog!