Domarnas oväntade svar efter Peter Forsbergs jätteilska – svarar nu på kritiken: ”Absolut så…”

Peter Forsberg rasade mot domarnas beslut i den femte finalmatchen mellan Modo och Djurgården.
Nu svarar de vitrandiga – och ger ikonen medhåll.

Det var rejäl hockeyfeber i Örnsköldsvik tidigare i veckan då Modo hade chansen att bli ett SHL-lag igen. På läktaren kryllade det av ikoner, och inte minst i form av Peter Forsberg. Och han var inte glad efteråt, och särskilt över en specifik situation.

Foppas ilska

I början av den tredje perioden, när Modo jagade mål för att närma sig Djurgården i matchen, fick forwarden Oscar Pettersson en crosschecking i ansiktet. Domarna valde att ge Edvin Hammarlund två minuters utvisning, trots att man höll en liten konferens på isen om vad alla domare sett och tyckte. Det gillades inte av publiken, eller av Foppa, som filmades på läktaren och var märkbart irriterad.

230426 Modos Oscar Pettersson har ont och Djurgårdens Edvin Hammarlund deppar under match fem i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Djurgården den 26 april 2023 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Edvin Hammarlund anmäldes inte heller för tilltaget, vilket betyder att han får spela i fredagens sjätte finalmatch. Det har lett till starka reaktioner i Modo, och Peter Forsberg reagerade själv med jätteilska.

– Sjukt om den inte blir anmäld. Då får de ge sig. Varför tar de inte en femma och granskar crosscheckingen? Bör bli tre matcher i alla fall, sa Forsberg till Aftonbladet.

LÄS MER: Peter Forsbergs brutalt ärliga ord om favoritlaget Modo och besvikelsen: ”Hej kom och hjälp mig”

Domarnas svar

Huvuddomare i matchen var Kristoffer Folkstrand, och nu, efter Peter Forsbergs stora kritik, så väljer han att lägga sig platt – och ger Foppa medhåll.

– Absolut, nu i efterhand, när vi sett den så ska det vara en femminutare crosschecking i stället, säger han.

230124 EV Zugs Peter Forsberg under en ishockeymatch i den Schweiziska Veteranligan mellan EV Zug och EC Zürich den 24 januari 2023 i Zug. Foto: Claudio Thoma / BILDBYRÅN

Edvin Hammarlund själv var inställd på att få en femma, och blev förvånad när domarna i stället valde att visa ut honom i två minuter.

– Det är en klubba som träffar munnen. På bilderna ser det ut som en crosschecking som träffar ansiktet. Det har varit en femma förut. Jag tänkte att nu blir det fem minuter i boxplay, helvete. Men det blev det inte.

LÄS MER: Modos nya tokilska efter Djurgårdens beteende – går nu till hård attack: ”Man börjar fundera”