Domarna slår tillbaka efter massiva kritiken – rasar mot anklagelserna: ”Fjantigt och patetiskt”

Domarna var i fokus under hela den dramatiska allsvenska finalen mellan Björklöven och HV71.
Nu svarar Daniel Wessner på kritiken.

HV71 är tillbaka i SHL. Avancemanget från allsvenskan säkrades i går kväll, efter en minst sagt spännande drabbning med Björklöven.

Under i stort sett hela serien var domarparet Daniel Wessner och André Hiljanen i fokus. Vilket så klart ofta är ofrånkomligt i den här typen av matcher, när det gäller så mycket.

Efter slutsignalen i går kväll, fick domarna pris för sina insatser i serien och hela säsongen. Något som inte uppskattades av hemmapubliken, som buade rejält.

HV avgjorde i powerplay

Då hade nämligen känslorna inte lagt sig än. Kanske delvis på grund av att Björklöven släppte in det avgörande målet i boxplay. Tidigare hade Charles David Beaudoin blivit utvisad för holding the stick. En utvisning som var helt korrekt, vilket syns på reprisbilderna.

– Tvåan på Beaudoin är helt klar. Vi känner oss helt säkra på isen, och även när vi tittar i efterhand så håller han solklart i klubban. Det känns skönt att vi kan stå för den även i efterhand, även om det är klart det är tråkigt att det blir en utvisning och powerplay som avgör. Men vi måste faktiskt fortfarande döma, säger Daniel Wessner till Expressen.

En annan situation som hemmapubliken reagerade på var en misstänkt puck out från HV-spelaren Nichlas Torp. Där valde man att fria, till publikens stora missnöje.

”Blir ju bara fjantigt”

Under finalserien har det även varit domarfokus på sociala medier, bland fansen. Till exempel har det spridits bilder på Wessner tillsammans med HV71:s assisterande tränare Tobias Thermell. De två känner varandra sedan tiden i Karlskoga.

Wessner avfärdar bestämt allt snack om att det skulle ha påverkats hans insatser.
– Det blir ju bara fjantigt. Det blir patetiskt. Jag menar, jag och Alexander Wiklund och Björklöven spelade ihop. Jag har hur mycket sådana relationer som helst med spelare och ledare i Hockeyallsvenskan. Jag kommer rätt nyligen från att ha spelat på elitnivå. Men jag vet också att där är man seriös och det där blir bara bullshit för mig, säger han till Expressen.

Få våra nyhetsbrev!