Domarprofilen: Därför borde öl vara tillåtet på svenska läktare

Förre elitdomaren Thomas ”Kuben” Andersson tycker att man borde tillåta försäljning av alkohol på svenska hockeyläktare.
Detta säger han i en intervju med ett spelbolag.

I samband med VM-hockey har ett spelbolag släppt en video med ex-domaren Thomas ”Kuben” Andersson där han hyllar de tyska hockeyarrangemangen. I intervjun säger ”Kuben” att Sverige borde ta efter tyskarna vars evenemang enligt honom är mycket mer underhållande.
Det gör ju lite extra av upplevelsen här nere, det är kisscam, det är freezecam och bra musik som gör att matcherna blir något alldeles extra, säger han till ett spelbolag.

Något annat svenska hockeyarenor borde ta efter är, enligt ”Kubens” åsikt, servering av alkohol på läktaren.
Jag kan tycka att Sverige borde prova ett sånt här begrepp, där man kan sitta kvar på sina platser och köpa en öl. Visar det sig att vi svenskar inte kan sköta oss, som de flesta människor gör här, så får man väl sluta med det. Idag är det på sättet att man måste skynda sig från läktaren, springa in i en bar, dricka snabbt som sjutton och sen ut på läktaren igen. Sprit och alkohol finns där, och kommer alltid finnas där. Det kanske en grej man borde testa, säger han.

Andersson tror till och med att försäljning av alkohol på hockeyarenorna skulle göra svenskarnas alkoholkonsumtion sundare i samband med match snarare än tvärtom.
– Jag tror faktiskt att vi blir lite mer balanserade. Vi svenskar kastar oss in i en bar och sveper en öl, och man kanske blir full av bara den anledningen istället för att sitta kvar på läktaren och prata med sina kompisar medan man dricker, säger han.

LÄS MER: Så spelas SHL nästa säsong – med två nya speltider