Doldisen lämnar SHL-klubben omedelbart – klar för uppdrag i NHL!

.

Tyler Bilton lämnar rollen som tränare i Rögles J20-lag.
I stället kommer han jobba för NHL-laget Arizona Coyotes.
– Även om det är ett drömjobb så var det här inget enkelt beslut, säger han.

Tyler Bilton, 35, tog över Ekerös J18-lag 2017 och var åter därpå huvudtränare i lagets seniorlag i division 4.

Lämnar för uppdrag i NHL

Inför den gångna säsongen flyttade han dock till Rögle för en roll i lagets J20-lag, men nu står det klart att det bara blir ett år på tjänsten.

Under måndagen gick nämligen Ängelholms-klubben ut med beskedet att tränaren fått jobb inom Arizona Coyotes organisation i NHL.

190318 Rögles Daniel Zaar jublar efter 2-0 under åttondelsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Rögle och HV71 den 18 mars 2019 i Ängelholm.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

– Vi önskar Tyler Bilton lycka till när han nu får chansen att förverkliga en dröm och målsättning att få jobba i en NHL-organisation. Vi vill också tacka Tyler för hans hårda arbete, passion och professionalism som han bidragit med i vårt J20-program, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

I Coyotes så kommer Bilton att arbeta som scout.

”Inget enkelt beslut”

– Även om det är ett drömjobb så var det här inget enkelt beslut. Jag stortrivs i Rögle BK och har verkligen våndats över beslutet. Jag känner dock att jag inte kan tacka nej till en sådan chans. Jag är oerhört tacksam för att Rögle gav mig chansen och jag är överväldigad över hur väl mottagen jag blivit i hela organisationen, sport, kontor, restaurang och driften. Det har varit en spännande och lärorik säsong och jag ser fram emot att följa klubbens fortsatta utveckling, säger Tyler Bilton.

Bilton har tidigare arbetet som coach på college i USA och Österrike.

Närmast väntar scouting under den pågående Hlinka-turneringen för J18-landslag.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!