Div 2-klubben bjuder på supermatch med NHL-stjärnorna

Den som drömt om att få se de svenska NHL-stjärnorna på nära håll har sin stora chans i Järfälla i kväll. Då spelas till den årliga All star-matchen där ”Kronwall Stars” ställs mot Järfälla Hockeys a-lag.

Niklas Kronwall började sin hockeykarriär i Järfälla Hockey och flyttade till Djurgården som 14-åring. Men sedan ett tiotal år tillbaka har världsbacken sin vana trogen återvänt till moderklubben för en uppvisningsmatch där ”Kronwall Stars” tar sig an Järfällas a-lag.

På isen kommer VM-guldhjältar så som William Nylander, Marcus Krüger och Gabriel Landeskog finnas med. Dessutom står den nyblivne Stanley Cup-mästaren Carl Hagelin på isen samt Alexander Wennberg och Rickard Rakell.
– Det här är en chans att få se världshockeyspelare gratis, säger Karim Tomtchev, sportsligt utvecklingsansvarig i Järfälla Hockey till Sportbibeln.

Förutom All Star-matchen, som blivit mer och mer namnkunnigt för varje år, kommer Järfälla Hockey med hjälp av föräldrar och ledare från ungdomslagen i föreningen arrangera aktiviteter under hela eftermiddagen.
Den som vill har chansen att få en autograf från hockeystjärnorna på plats och utanför ishallen finns aktiviteter så som  tävlingar, grillning och hoppborg. Senare i kväll spelas knattematchen – och där efter ”Kronwall Stars” mot Järfällas a-lag.
– Det är förebilder som Niklas Kronwall som gör att våra barn och ungdomar väljer att spela hockey. Sen upplever jag att det är en fantastisk sammanhållning i klubben. Niklas personifierar ödmjukheten. Han är oerhört tacksam för att eventet har utvecklats, det är hans sätt att ge tillbaka till Järfälla Hockey, säger Tomtchev.

Järfälla Hockeys ungdomsverksamhet bygger på visionen att bli ”Stockholms bästa plantskola för alla”. Ambitionen är, förutom en starkt ungdomsverksamhet, att få upp a-laget i division 1 (nu i division 2). Därför blir evenemangen med hemmasonen Niklas Kronwall än mer viktigt och värdefullt.
– Det är inspirerande. Han (Niklas reds anm) var här i tisdags och jag ser på barnens ögon att de får en mäktig upplevelse förutsatt att de gillar hockey. De här spelarna är ju så avlägsna annars och att de bara beträder samma fyslokaler eller isytor över huvudtaget, det är stort för alla i föreningen. Det höjer känslan av att hockey är någonting häftigt, säger Tomtchev.

LÄS MER: När Kronwall gav Vancouver-forwarden sin livs flygtur

Hålltider för evenemanget
14:00 Aktivitetsområdet öppnar
16:00-17:30 Autografskrivning med NHL-spelarna
17:45 Knattematch
18:40 Matchstart Kronwall Stars – Järfälla A-lag