Detaljen i kontraktet som kan få storstjärnan till SHL – öppnar nu för återkomst

Magnus Nygren kan förlänga sitt kontrakt med schweiziska Davos.
Men han stänger inte dörren för Färjestad – redan till nästa säsong.
– Det är jag som sitter på klausulen och inte Davos. Det här blir ett familjebeslut, säger storstjärnan till NWT.

Magnus Nygren är en av Sveriges bästa spelare ute i Europa. Stjärnan gör sin tredje säsong i schweiziska storklubben Davos, men har under hösten inte spelat någon match på grund av skada.

Kan förlänga kontraktet

Men säsongerna dessförinnan har han levererat enormt, och totalt stått för 50 poäng på 83 matcher från sin backposition. Men Nygrens framtid är osäker.

171110, Ishockey, Karjala Cup, Kanada – Sverige: Magnus Nygren #32, Sweden during their Icehockey Karjala tournament Canada -Sweden match in Hartwall Arena 10. November 2017 in Helsinki, Finland.(Newspix24/Matti Matikainen) © Bildbyrån

Han är inne på sitt sista år med Davos, men har en option att förlänga ytterligare en säsong. Senast den 31 december behöver Nygren ta ett beslut om hans framtid.

Öppnar för Färjestad

Vad det lutar åt framgår dock inte.

– Det är jag som sitter på klausulen och inte Davos. Det här blir ett familjebeslut, säger Nygren till NWT.

171211 Sveriges Magnus Nygren under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 11 december 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Nygren har en tydlig koppling till Färjestad, där han spelat större delen av sin karriär, men att han inte haft kontakt med klubben – men att de vet om klausulen.

– Javisst kan jag tänka mig en återkomst, men jag vet ju inte hur de tänker. Fast å andra sidan har det här med framtiden inte varit mitt fokus. All kraft har ägnats åt att kunna komma tillbaka i spel igen. Jag har kört stenhård rehab och bara varit ledig fyra, fem dagar under de här 13 veckorna. Jag började köra fullt med laget på is för en dryg vecka sedan. Egentligen var prognosen att jag inte skulle kunna spela förrän strax före jul, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!