Det stoppade Färjestad från sin stora drömvärvning – NHL-stjärnan berättar själv: 'Var det stora dragplåstret'

Det stoppade Färjestad från sin stora drömvärvning – NHL-stjärnan berättar själv: ’Var det stora dragplåstret’

Marcus Johansson fortsätter i NHL – och Färjestad får vänta på sin drömvärvning.
Men det hade kunnat se annorlunda ut om det inte vore för ett visst spelartapp.
– Han har alltid varit det stora dragplåstret, säger Johansson till VF.

Färjestad går in i nästa säsong som regerande svenska mästare, och man har inte direkt legat på latsidan vad gäller nyförvärv. Bland värvningar sticker framför allt Theodor Lennström, stjärnbacken ut, men klart är att man kommer ha ett riktigt starkt lag även kommande säsong.

Gick miste om drömvärvningen

Men det kunde faktiskt ha varit ännu bättre. Färjestad har länge hoppats på NHL-svensken Marcus Johansson, och under sommaren hade han ett utgående kontrakt, vilket fick många att hoppas. Sportdirektör Rickard Wallin var öppen med att man drömde om Johansson, men så blev det inte.

Washington Capitals left wing Marcus Johansson (90) celebrates his goal with center Nicklas Backstrom (19) during the third period of an NHL hockey game against the Toronto Maple Leafs, Sunday, April 24, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

I veckan skrev nämligen Johansson ett nytt kontrakt med Washington Capitals, och Johansson blir således kvar åtminstone ett år till innan han vänder hem till Sverige. Det är inte förvånade i sig, med tanke på att Johansson fortfarande får mycket speltid i ligan, men en detalj hade kunnat ändra utfallet för Färjestad.

”Var det stora dragplåstret”

Martin Johansson var med och vann guld med Färjestad i våras, men har nu fått lämna klubben. Han är bror med Marcus, och de bägge har drömt om att spela ihop. Det vägde in i beslutet att inte vända hem, menar nu Marcus.

– Det var egentligen inga konstigheter. Jag och ”Walle” hade en bra dialog men jag var öppen och sa att jag vill vara kvar i NHL något år till. Sedan är det klart att det hade kanske varit lite annorlunda om min bror Martin spelat kvar, han har alltid varit det stora dragplåstret till att komma hem eftersom vi så gärna vill spela ihop, säger han till Värmlands Folkblad.

160428 Washingtons Nicklas Bäckström och Marcus Johansson under kvartsfinal ett i NHL mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins den 28 april 2016 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Marcus Johansson håller det dock inte som omöjligt att vända hem till Färjestad senare under karriären.

– Absolut. Dörren till Färjestad kommer alltid stå öppen, men sedan vet man aldrig vad som händer. Så länge jag känner att kroppen håller och att jag kan bidra så är Färjestad absolut ett alternativ, men just nu känner jag att jag har några bra år till NHL där jag trivs och får vara i ett lag som passar mig, säger han.

LÄS MER: Bekräftat: Nyförvärvet tvingas bort från SHL-laget efter noll(!) spelade matcher – uppges helt klar för ligarival