Den gången supportern hoppade ner på NHL-isen – och stötte på helgalna råskinnet

Att storma en fotbollsplan är en sak, men att storma en NHL-is är en helt annan. I april 1992 tänkte en supporter att det var en bra idé att hoppa in och ge sig av mot Quebeq Nordiques bänk. 
Men han fick snabbt ånga sig när råskinnet Rob Ray fick tag på honom.

Inom fotbolen sker det att supportrar tar sig ner från läktaren för att springa in på planen. De flesta gånger är det vakter som får tag på dem i första taget. Men i hockeyn, i alla fall denna gången, har det sett annorlunda ut.

I matchen mellan Quebec och Buffalo i april 1992 bestämde sig nämligen en supporter för att ta sig in på isen. Men problemet var att en av NHL:s största busar genom tiderna fanns i arenan.

Gick loss på supportern

I Buffalos bås stod nämligen Rob Ray, kanadensaren som återfinns på sjätteplats över flest antal utvisningsminuter i NHL:s historia. Och denna gången skulle supportern inse att beslutet att hoppa in på isen var ett riktigt dåligt sådant.

Buffalo-spelarna fick tag på supportern vid båskanten och Ray gick direkt fram och delade ut slag. Bara sekunder senare kunde vakter gå emellan och föra bort den isstormande mannen, men i efterhand menade många att Ray borde ha åtalats.

Forwarden undgick både åtal och avstängning för sitt tilltag, men något som är säkert är i alla fall att supportern lärde sig en läxa. Hoppa aldrig in på isen – och gör det inte när en viss slagsmålskämpe finns i båset.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);