Den gången Oduya blev skogstokig på Ledin – som bara ville fly därifrån

Den gången Oduya blev skogstokig på Per Ledin – som bara ville fly därifrån

Per Ledin vill få hockeyspelare möta. Men när Johnny Oduya lackade ur på honom var det i stället råskinnet själv som ville gömma sig.

Det finns inte många hockeyspelare som inte blivit provocerade av Per Ledin. De nu 36-årige forwarden blev en rejäl publikfavorit hos sina egna fans, och hatad av motståndarna, under sina år i SHL.

Ledin var själv inte sen med att bråka och söka slagsmål, men den gången Luleå mötte Djurgården säsongen 2003/2004 fick en viss Johnny Oduya nog av busen och tog saken i egna händer.

Vevade vilt: ”Hade en oplockad gås”

Under höstmötet hade Per Ledin tacklat Djurgårdens Mika Strömberg så hårt att denne blev borta från spel i flera månader. När lagen i februari möttes i returen på Hovet var det dags att ge igen, något Oduya såg till skulle ske. Ledin försökte, men flög mest runt som en vante innan domarna valde att bryta slagsmålet.

Oduya stängdes av i fem matcher för slagsmålet – och samma straff fick Djurgårdens dåvarande tränare Niklas Wikegård. Efter matchen sa han nämligen: ”Vi hade en oplockad gås med Ledin”.

Ledin lärde sig säkerligen ett och annat under den där matchen. Framför allt att man inte går upp mot Johnny Oduya i onödan.

LÄS MER: När Johnny Oduya tröttnade på kanadicken och visade prov på svenskt stål