Daniel Sedins grymma gåva till personalen i Vancouver Canucks.

Daniel Sedins grymma gåva till personalen i Vancouver Canucks.

Förra helgens NHL All Star-match handlar inte bara om ära och uppvisning. Det vinnande laget får även en summa på en miljon dollar att dela på, vilket i svenska kronor blir 765.000 till varje spelare i det vinnande laget. Den svenske stjärnan Daniel Sedin var en av vinnarna av denna All Star-match tillsammans med sitt lag från Pacific divisionen, vilket innebar att han fick ta del av vinstsumman.

Svensken kände efter matchen att dessa pengar inte var till honom och valde istället att skänka dessa. Han valde att ge pengarna till Vancouver Canucks personalen som inte lika ofta får chansen att stå i rampljuset, men som gör ett fantastiskt jobb kring laget. Materialförvaltare, massörer och andra delar av personalen fick alltså ta del av denna otroligt vackra gest från Daniel Sedin enligt rapporter till James Mirtle på Globe & Mail.

Detta skulle inte heller vara första gången som någon av tvillingbröderna Sedin valt att engagera sig i andra människors välmående. Under år 2010 rapporterades det om att tvillingbröderna valt att donera 1,5 miljoner dollar till barnsjukhuset i Vancouver och de två stjärnorna har även spelat flera uppvisningsmatcher till förmån för sjuka barn i Sverige.
Klass rakt igenom från Daniel och Henrik!