Dagen innan stora NHL-premiären – nu har svenskbacken bytt NHL-klubb

.

Han blev en av de sista spelarna att lämna Chicago Blackhawks.
Nu har Carl Dahlström gjort klart med nytt NHL-lag – dagen innan NHL-premiären.
24-åringen har skrivit kontrakt med Winnipeg Jets.

Chicago Blackhawks valde att peta Carl Dahlström inför NHL-premiären mot Philadelphia Flyers. Men för att kunna skicka ned svensken till AHL var man tvungen att gå via waivers först.

Svensken byter NHL-klubb

Till 24-åringens stora glädje var det även en NHL-klubb som nappade. Så istället för att behöva spela AHL-hockey får Dahlström nu vara kvar i NHL.

Carl Dahlström, NHL
170825 All Stars Stockholms Carl Dahlström under träningsmatchen i ishockey mellan All Starts Stockholm och Djurgården den 25 augusti 2017 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Winnipeg Jets agerade snabbt och plockade åt sig den förre Linköpingsbacken – bara en dag innan nya NHL-säsongen drar igång. Därmed fortsätter NHL-äventyret för Dahlström som gjorde 38 NHL-matcher för Blackhawks senaste säsongen.

Välbehövligt för NHL-laget

24-årige backen har totalt gjort 49 NHL-matcher för Chicago Blackhawks sedan flytten till Nordamerika 2016. Det har även blivit hela 162 matcher i AHL för farmarlaget Rockford Icehogs.

Carl Dahlström, NHL
160305 Linköpings Carl Dahlström jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och HV71 den 5 mars 2016 i Linköping.
Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 102

För Winnipeg Jets var det fullt nödvändigt att förstärka backsidan inför NHL-säsongen. Under sommaren har nämligen Jacob Trouba lämnat för New York Rangers, Tyler Myers har gått till Vancouver Canucks som free agent och storstjärnan Dustin Byfuglien har tagit en time out för att ta sig en funderare om framtiden.

LÄS MER: Svenskduons stora belöning efter succén – får nu chansen i NHL-premiären!

Uppgifter: SHL-klubbens drag efter tunga skadebeskedet – jagar kontraktslösa stjärnmålvakten