Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Då gör Peter Forsberg debut i tv-rutan

En av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna ska nu börja ett nytt kapitel i sin karriär. Peter Forsberg lade för några år sedan skridskorna på hyllan och i höst kliver han in som expertkommentator hos Eurosport.

Nu står det klart att ”Foppa” bildar expertteam med Mikael Samuelsson och Daniel Rudslätt under sändningarna av hockeyn CHL-slutspel.
– Jag är en ganska snäll människa men vi får väl se, jag ska vara ärlig åtminstone, säger Forsberg i ett pressmeddelande inför tv-debuten.
– CHL behöver mer känslor och rivalitet vilket jag tror kommer efter ett par år. Tanken att de lagen från Europa ska göra upp om titeln är bra, det behövs verkligen.

Forsbergs expertdebut sker den 11 oktober i matchen mellan Djurgården och finska laget KalPa. CHL-sändningarna blir ”Foppas” uppläsningsperiod som tv-expert inför den stora utmaningen som är OS i Pyeongchang 2018.
– Det känns jättekul att jobba mot OS, jag är väldigt exalterad! Det ska bli spännande att se hockeyn från ett annat perspektiv och få en ny utmaning i livet. Jag vet inte vad som krävs för att bli kallad expert egentligen…

LÄS MER: Gunde Svan bara gapar när Peter Forsberg bjuder på hockeygodis.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...