Chockvändningen: Uppgavs klar för SHL-klubben – nu presenterad av ligarivalen

Daniel Widing ryktades vara klar för Malmö Redhawks.
Nu kommer chockvändningen:
SHL-profilen är presenterad av Luleå.

Daniel Widing över 15 år i SHL och har representerat Leksand, Brynäs, Djurgården, Skellefteå och Rögle. Han är en av ligans mest meriterade spelare, med över 600 matcher i serien.

Uppgavs klar för Malmö

Dessutom har profilen spelat i AHL, Tyskland, Finland och Schweiz – men har sedan i våras gått klubblös. Men det har inte saknats intresse.

190226 Rögles Daniel Widing under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 26 februari 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Profilen uppges ha nobbat en tränarroll i Rögle, samt uppgetts intressant för en handfull SHL-klubbar. Så sent som förra veckan kom dock uppgifter från Kvällsposten om att Widing ska ha varit klar för Malmö Redhawks.

Presenterad av Luleå

Men nu kommer chockvändningen: Widing är klar för Luleå.

– Daniel Widing känns som ett bra alternativ för oss. Han är en hårt jobbande forward som har en karriär med gedigen erfarenhet från spel i SHL och andra toppligor i Europa. Han är dessutom redo för match och kommer kunna hjälpa oss redan i torsdagens hemmamatch mot Rögle, säger general managern Stefan Nilsson.

Foto: Bildbyrån

Widing har skrivit på ett korttidskontrakt.

– Det känns väldigt inspirerande att flytta norrut och att komma igång och spela igen. Jag älskar fortfarande hockeyn och har tränat på bra på egen hand för att vara förberedd när den här chansen skulle ges. Och att debuten blir mot mitt gamla lag Rögle gör det bara extra roligt, även om man mött gamla lag några gånger tidigare under karriären, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!