Chockbeskedet: Svenske hockeystjärnans karriär är över!

Det har varit en lång och framgångsrik karriär.
Men nu tar 34-årige Robert Nilssons hockeykarriär slut.
Hans klubb ZSC Lions sportchef Sven Leuenberger bekräftar i dag chockbeskedet.

Han har inte spelat en hockeymatch sedan januari 2018. Nu tvingas trollgubben Robert Nilsson lägga skridskorna på hyllan 34 år gammal.

Robert Nilsson lägger av

Anledningen till att han inte spelat hockey på snart två år är på grund av sviter efter hjärnskakningar. Och det leder nu till att svensken avslutar karriären.

Robert Nilsson, ZSC Lions
171110, Ishockey, Karjala Cup, Kanada – Sverige: Robert Nilsson #9, Sweden during their Icehockey Karjala tournament Canada -Sweden match in Hartwall Arena 10. November 2017 in Helsinki, Finland.(Newspix24/Matti Matikainen) © Bildbyrån – COP 211 – SWEDEN ONLY

Nilssons nuvarande klubb ZSC Lions sportchef Sven Leuenberger bekräftar i dag att det är slutspelat för 34-åringen. Han erkänner även att man inte kommer att värva landsmannen Linus Klasen som ersättare.
– Robert spelar inte längre hockey. Men detta betyder inte att vi tänker på Linus för framtiden. Förra säsongen spelade vi utan Nilsson. Vi är inställda på att klara oss utan Nilsson. Vi letar inte efter en ersättare och Klasen kommer inte, säger Leuenberger till schweiziska sajten tio.ch.

Son till Kenta Nilsson

34-åringen erkänner själv också att skridskorna nu hamnar på den berömda hyllan.
– Jag har tränat upp min hjärna via en kontakt i Göteborg, men det är nog inte värt att försöka igen. Jag kan motionera en del och spela tennis med vår assisterande coach Fredrik Stillman, men inte något tuffare, säger Nilsson till Sportbladet.
– Det blir definitivt inget mer i Zürich. Det blir att vi flyttar till Arizona eller Sverige. Hockeyn är nog över. Jag har inte försökt att göra en deal av det ännu, jag vill bara softa lite.

Robert Nilsson, ZSC Lions
170824 Zürichs Robert Nilsson under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Robert Nilsson, son till legendaren Kenta Nilsson, slog igen som ung stortalang och valdes som nummer 15 totalt i NHL-draften 2003. Han gjorde totalt 118 poäng på 252 matcher i NHL för klubbarna New York Islanders och Edmonton Oilers.

Vann VM-silver 2011

Trollgubben Nilsson hade även en tid i KHL men det är i Schweiz som han lyckats allra bäst. Där har han gjort hela 198 poäng på 197 matcher.

34-åringen har även representerat Tre Kronor i två VM-turneringar och var med och vann VM-silver 2011. Men nu tar den långa och framgångsrika karriären slut.

LÄS MER: Kenta Nilsson om NHL-rekordet som ingen kommer slå: ”Mycket svårare nu”