Chockbeskedet: SHL-klubben bekräftar nu – har erbjudit ligarivalens storstjärna kontrakt: ”Steg framåt”

Chockbeskedet: SHL-klubben bekräftar nu – har erbjudit ligarivalens storstjärna kontrakt: ”Steg framåt”

Patrik Berglund närmar sig Brynäs.
Nu bekräftar klubben att man erbjudit storstjärnan kontrakt.
– Vi för en dialog med honom och ja, vi tar steg framåt, säger sportchefen Michael Sundlöv till Hockeypuls.

Patrik Berglund gjorde mängder av år i NHL, men valde på slutet att bryta sitt lukrativa kontrakt med Buffalo Sabres. I stället flyttade han hem .– och valet föll på Djurgården.

Kontakt med ligarival

Där har Berglund gjort bra ifrån sig, och stod under sin första säsong för 31 poäng på 49 matcher. Men då coronaviruset slog hårt mot SHL-klubbarnas ekonomi så kunde inte Djurgården erbjuda ”Bulan” någon kontraktsförlängning, vilket gör att han nu är klubblös.

191029 Djurgårdens Patrik Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 29 oktober 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men det saknas definitivt inte intresse. Tidigare har bland andra Brynäs, Djurgårdens ligarivaler, bekräftat att man är intresserade – och nu har man erbjudit ett kontrakt.

Har erbjudit kontrakt

Det bekräftar klubbens sportchef, Michael Sundlöv, som dock inte kan säga någonting om känslan kring en potentiell värvning.

– Det är jättesvårt att säga. Men som jag har sagt förut, om vi ska ta in en spelare kanske vi måste släppa någon spelare, säger han till Hockeypuls.

Patrik Berglund, Djurgården
200307 Djurgårdens Patrik Berglund deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 7 mars 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Sundlöv säger att förhoppningen är att ha allting klart när man börjar träna, den 3 augusti.

– Vi för en dialog med honom och ja, vi tar steg framåt. Men det är saker som lär komma på plats för oss båda.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!