Chockbeskedet i NHL: Svenska stortalangen skickas till AHL trots succén

Rasmus Sandin har gjort succé i Toronto Maple Leafs.
Nu kommer det oväntade beskedet:
Den svenska stortalangen skickas ner till AHL.

Rasmus Sandin har, under de två senaste säsongerna, spelat juniorhockey och i AHL i Nordamerika och gjort det strålande. Backen gjorde även succé under försäsongen i somras, och har belönats med speltid i Toronto Maple Leafs under inledningen av säsongen.

Hyllats enormt

Sandin har hyllats enormt av tränaren Mike Babcock, och noterades redan i sin debut för en assistpoäng.

– Helt overkligt. Jag hade ett ögonblick när jag faktiskt funderade på om det var på riktigt, om jag ens var vaken, säger han.

Foto: Twitter

Totalt har det blivit sex matcher, två poäng och i snitt nästan tolv minuters istid under säsongsupptakten – men nu kommer chockbeskedet. Mycket oväntat så skickas Sandin ner till AHL.

Skickas ned till AHL

Det är på Twitter som Maple Leafs meddelar att man skickar ner svensken i utbyte mot 27-årige Kevin Gravel, som alltså får testa på NHL. Det blir alltså spel i Toronto Marlies fortsättningsvis för Sandin, som dock mycket väl kan kallas tillbaka till NHL längre fram.

Toronto Maple Leafs defenseman Rasmus Sandin pauses during a break in the first period of the team’s NHL hockey preseason game against the Buffalo Sabres on Friday, Sept. 20, 2019, in Toronto. (Chris Young/The Canadian Press via AP)

Sandin gjorde hela 28 poäng på 44 matcher i Marlies förra säsongen. Han var dessutom en ledande spelare i Sveriges JVM-lag.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!