Brynäs nästa storvärvning och Skellefteå jagar 4 nya toppnamn.

Brynäs nästa storvärvning och Skellefteå jagar 4 nya toppnamn.

Färjestadsstjärnan förlänger, Brynäs värvar poängmaskin och Skellefteå jagar fyra spelare.
Sommaren är här, men det fortsätter hända mycket kring SHL-klubbarna.
Här är de hetaste sillynyheterna de senaste dagarna.

Brynäs värvar poängmaskin
Brynäs fortsätter att värva intressant inför kommande säsong. Nu är Kevin Clark är klar för klubben. Den 28-årige kanadensaren kommer närmast från schweiziska SCL Tigers där han gjorde 37 poäng på 42 matcher. Dessförinnan hade han två säsonger i rad med över 65 poäng i Tyskland.

Skellefteå jagar fyra spelare
Skellefteå har tappat en hel del spelare och ska nu fylla de sista luckorna i truppen. Enligt Västerbottens Folkblads hockeyblogg är siktet inställt på följande fyra spelare: centern Mattias Sjögren, AHL-forwarden Andy Miele samt backarna Tobias Viklund och Brad Hunt.

Viktig förlängning av FBK
Milan Gulas har de tre senaste säsongerna varit en av Färjestads viktigaste spelare – och nu är det klart att tjecken spelat ytterligare en säsong i FBK. På grund av skatteskäl ansluter 30-åringen till klubben i oktober.

Här är trotjänarens nya jobb
”Mr Örebro” Henrik Löwdahl fortsätter i Örebro. 34-åringen, som har varit med på resan från division 1 hela vägen upp till SHL, blir individuell spelarutvecklare i klubben.
– Det ska bli väldigt inspirerande att få börja en ny karriär inom Örebro Hockey, säger Löwdahl till klubbens hemsida.

Schütz förlänger med Rögle
Felix Schüts imponerade under VM och gjorde sju poäng på sju matcher för sitt Tyskland. Nu är det klart att 28-åringen spelar en säsong till i Rögle.
– Felix är en spelare av hög internationell klass. Det visade han inte minst i VM där han var Tysklands bäste anfallare, säger Rögles sportchef Anders Carlsson till klubbens hemsida.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.