Brynäs dubbla mardröm: backstjärnan utgick efter otäcka smällen

Det blev dubbla förluster för Brynäs i kväll. Borta mot Frölunda fick laget se sig besegrade med 4-0 samtidigt som backstjärnan Simon Bertilsson fick kliva av skadad efter en otäck smäll.

Frölunda har skaffat sig matchboll mot Brynäs i semifinalserien. Efter en mållös förstaperiod kunde hemmalaget gå ifrån och till slut vinna med bekväma 4-0, bland annat efter ett mål från supertalangen Rasmus Dahlin. Men det var mer än en förlust som blåste negativa vindar över Brynäs.

I mitten av första perioden kolliderade Simon Bertilsson med Frölundas Sebastian Stålberg bakom eget mål. Den sistnämnda fick upp axeln i ansiktet på Bertilsson som direkt föll till isen. Den spelskickliga backen tog sig ut i båset för egen maskin, men efter ett byte stod det klart att Bertilsson inte kunde spela vidare. Domarna såg situationen som en krock och därmed klarade sig Stålberg undan utvisning.
– Jag upplever det inte som en medveten handling. Han är ovärderlig för Brynäs, säger experten Sanny Lindström i C More.

Det är fortfarande oklart om Bertilsson kommer till spel i måstematchen hemma i Gävle på onsdag. I och med förlusten ligger Brynäs nu under med 3-2 i matcher och är tvingade till att vinna två raka för att ta sig till SM-final.

LÄS MER: Bomben: Roger Melin klar för SHL-klubb