BOMBEN: Topplagets stjärnforward nära flytt till SHL-klubben – efter makalösa 63(!) poäng på 37 matcher

Adam Tambellini har gjort makalös succé i Modo.
Men till nästa säsong är han troligtvis förlorad för klassikerklubben.
Enligt HockeyNews är kanadensaren nära flytt till SHL.

Adam Tambellini hämtades in till Modo från AHL en bit in i säsongen. Sedan ankomsten har han varit hockeyallsvenskans kanske bästa spelare – och har gjort makalösa mängder poäng.

Enorma succén

Kanadensaren hann bara med 37 matcher under hockeyallsvenskans grundserie, men noterades då för hela 63 poäng, vilket räckte till en femteplats i poängligan. När Modo, under tisdagen, spelade första matchen i hockeyallsvenska finalen så gjorde Tambellini mål direkt.

191211 Modos Adam Tambellini efter att ha gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Men till nästa år så ser han ut att vara förlorad. Under våren har klubbar från större ligor hört sig för om Tambellini – och nu finns även konkreta bud från SHL.

Nära SHL-klubben

Enligt HockeyNews är succéspelaren nära en flytt till Rögle.

– Jag kommer inte prata om individuella spelare just nu. Jag har ingen kommentar. Det jag kan säga är att vi visar intresse för många spelare, säger sportchefen Chris Abbott.

191211 Modos Jonathan Johansson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist jublar efter att Adam Tambellini gjort 4-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Enligt sajten så har Rögle lämnat ett bud, och Tambellini väntas ta ett beslut om sin framtid efter att SHL-kvalet med Modo är färdigspelat.

– De spelar nu, så låt dem fokusera på det. Jag har inga kommentarer, säger Tambellinis agent, Michael Johansson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!