Silly-bomben: Stjärnduon kan göra förbjudna flytten – aktuella för Leksand

Silly-bomben: Stjärnduon kan göra förbjudna flytten – aktuella för Leksand

.

Spencer Abbott och Andrew Rowe kan komma att lämna Mora.
Men stjärnduon kan bli kvar i Dalarna, rapporterar Sportbladet.
Leksands sportchef Thomas Johansson bekräftar intresse för ärkerivalernas spelare.

Efter två säsonger i SHL tog äventyret slut. Mora spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong samtidigt som ärkerivalen Leksand kliver upp i finrummet.

Mora utslagna ur SHL

För båda klubbarna väntar nu en lång vår och sommar av truppbyggen men på helt olika plan. I Mora kan flera stjärnor lämna, samtidigt som det motsatta kan ske i Leksand.

Moras Andrew Rowe , Matt Bailey och Spencer Abbott jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Frölunda den 1 december 2018 i Mora.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

När Mora nu är degraderade rivs många spelarkontrakt.

Stjärnduon kan hamna i Leksand

Två av spelarna som kan komma att lämna Mora är Andrew Rowe och Spencer Abbott, men båda kan komma att stanna i Sverige.

Faktum är att de komma att stanna i Dalarna och bara flytta till andra sidan Siljan. Enligt Sportbladet är Leksand intresserade av att värva både Rowe och Abbott.

Leksands general manager Thomas Johansson bekräftar intresse för stjärnduon.
– Ja, jag gillar dem. Två lite olika spelartyper och som tillför spets till de flesta lagen. Jag har inte närmat mig dem ännu, givetvis. Men jag ska kolla hur de ser på sin framtid. De verkar ju trivas här uppe i alla fall, säger Johansson till tidningen.

”Vi måste tillföra spets”

Abbott och Rowe var Moras bästa respektive tredje bästa poängplockare under grundserien i SHL. Totalt stod den nordamerikanska duon för 69 poäng.

Leksand har för närvarande 15 spelare under kontrakt över nästa säsong och mycket jobb kommer behövas göras under de närmsta månaderna.

Det är någonting Johansson är medveten om och konstaterar att det behövs klassvärvningar om laget ska kunna utmana i SHL.
– Vi har inte en full trupp för SHL. Absolut inte. Vi måste värva några spelare och tillföra spets, säger han till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Peter Popovic nära SHL-klubben

SHL-klubben rensar efter uttåget – fem spelare tvingas lämna laget