Bomben: SHL-klubben vill dumpa storstjärnan – jagas av fyra(!) ligarivaler

Bomben: SHL-klubben vill dumpa storstjärnan – jagas av fyra(!) ligarivaler

Jesper Jensen har gått från stjärna till att stå utanför laget.
Enligt Sportbladet vill Brynäs nu dumpa stjärnan. 
Fyra SHL-klubbar står samtidigt beredda att ta över kontraktet.

Jesper Jensen, 31, var en storstjärna i Brynäs för två säsonger sedan. Då var laget bara ett mål ifrån att ta SM-guld och Jensen var lagets förstacenter.

Brynäs vill dumpa Jensen

Förra säsongen var tyngre för den danske landslagsmannen, som slutade på 24 poäng totalt. I år har den negative trenden fortsatt och nu är den i botten.

Jesper Jensen har förflyttats från sin position som andracenter till att i dagsläget stå utanför laget. Det gör att Brynäs vill dumpa sin stjärncenter, rapporterar Sportbladet.

Dansken ska ha en månadslön på 170 000 kronor och är en av klubbens bäst betalde spelare. Agenten Gunnar Svensson bekräftar för tidningen att den rådande situationen inte är hållbar.
– För mig är utvecklingen lite överraskande. Det verkar som om Brynas vill bli av med honom, det är de signaler jag får. Nej, jag tror inte blir kvar i Brynäs. Allt talar för att han lämnar, säger Svensson till Sportbladet.

Senast mot Djurgården i lördags var Jensen inte ens med på bussen som tog laget till Stockholm.

SHL-konkurrenter intresserade

Men trots att situationen ser mörk ut i Gävle-klubben finns det flera klubbar som är intresserade av att plocka in honom.

Svensson säger till Sportbladet att fyra seriekonkurrenter i form av Skellefteå, Malmö, Linköping och HV71 är intresserade att ta över stjärnans kontrakt.

Jensen har stått för totalt sju poäng på 26 mather under säsongen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: AIK Hockeys kaxiga pik(?) – mot Djurgårdsstjärnan Dick Axelsson

Talangen lämnar SHL-klubben – debuterar med nya laget redan i morgon