BOMBEN: NHL-veteranen tar över SHL-storklubben – har vunnit Stanley Cup hela fem gånger

BOMBEN: NHL-veteranen tar över SHL-storklubben – har vunnit Stanley Cup hela fem gånger

I dag blev det klart med Djurgårdens nya tränare.
Överraskande nog är det amerikanske NHL-veteranen Barry Smith som tar över.
68-åringen har vunnit Stanley Cup hela fem gånger under karriären.

Efter fem säsonger blev det klart att huvudtränaren Robert Ohlsson lämnar jobbet som huvudtränare för Djurgården. Även hans assisterande tränare Mikael Håkansson och Jörgen Bemström har fått lämna klubben efter att säsongen tog slut.

Ny SHL-tränare

Djurgården blev utslaget av Frölunda redan i play in-spelet under slutspelets första omgång och en ombyggnation har nu satts igång. Klubben har varit på jakt efter en ny huvudtränare och kan i dag presentera ersättaren till Ohlsson.

Barry Smith, hockey
031128 Ishockey, NHL, Detroit – New York Islanders: Barry Smith. © Bildbyrån – 27206 D

Det slår ned som en bomb att SHL-laget har gjort klart med ett riktigt välmeriterat namn som ny tränare. När man plockar in amerikanske ikonen Barry Smith som huvudtränare.

Fem Stanley Cup

68-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med Dif.
– För det första har vi önskat addera en erfaren, meriterad tränare som har en gedigen erfarenhet av att leda spelare på absolut högsta nivå. Dessutom med vana av stressande och pressande förhållanden och som i den miljön har erfarenhet av att vinna, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.

Barry Smith, hockey
961229 Ishockey — Malmö Redhawks (Malmö Red Hawks): Barry Smith, tränare © Bildbyrån (20227 )

Smith är ett aktat namn i Nordamerika och har varit verksam inom NHL under hela 32 år. Under den tiden har han vunnit sammanlagt 5 Stanley Cup-titlar med både Pittsburgh Penguins och Detroit Red Wings.

Även Tre Kronor

Han kommer närmast från 10 NHL-säsonger inom Chicago Blackhawks organisation men har även varit tränare i Sverige förut. Redan på 80-talet var han huvudtränare för Rögle i division 1 och på 90-talet basade han hos Malmö i Elitserien.

Smith var dessutom assisterande tränare i Tre Kronor under förbundskapten Kent Forsberg i vinter-OS i Nagano 1998. Men nu blir det alltså Djurgården för den kommande säsongen, med chans till längre samarbete.

Gillar ni det här? Dela artikeln och visa andra!

LÄS MER:

Få våra nyhetsbrev!