Bomben: NHL-svensken nära återkomst till SHL – men inte till Leksand(!) utan ligarivalen istället

Bomben: NHL-svensken nära återkomst till SHL – men inte till Leksand(!) utan ligarivalen istället

Jacob de la Rose är i slutförhandlingar med en SHL-klubb.
Men det handlar alltså inte om en återkomst till Leksand…
Utan ligarivalen Färjestad är på väg att göra stjärnvärvningen, enligt Sportbladet.

Det var skilda världar för Färjestad och Leksand förra säsong. Där FBK hamnade på en historiskt dålig åttondeplats medan Leksand överraskade de flesta och slutade oväntade nog på en tredjeplats i SHL.

FBK värvar

Men nu ska Värmlandslaget göra allt för att inte upprepa fjolåret kommande säsong. Sedan uttåget ur SM-slutspelet har det varit fullt fokus på att bygga upp ett slagkraftigt lag och klubbens general manager Peter Jakobsson har jobbat stenhårt senaste tiden.

Jacob de la Rose, Tre Kronor
180521 Sveriges Jacob de la Rose jublar i omklädningsrummet efter segern i finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35490

Han har dessutom säkrat upp flera drömvärvningar inför nästa SHL-säsong och Färjestad är på väg att få ihop ett riktigt superlag. Mikael Wikstrand har redan skrivit på, så även Marcus ”Lilliz” Nilsson och Linus Johansson.

NHL-svensk

I dagarna blev det även klart med återkomst för NHL-svensken Joakim Nygård som skrivit på ett sexårskontrakt med FBK. Nu är klubben på väg att göra nästa stjärnvärvning från NHL och i slutförhandlingar med ytterligare en svensk återvändare till SHL.

Det handlar om Jacob de la Rose som kan flytta hem till Sverige igen efter sju säsonger i Nordamerika och ett VM-guld med Tre Kronor 2018.

Jacob de la Rose, Tre Kronor
180518 Sveriges Jacob de la Rose under en träning med sveriges ishockeylandslag under ishockey-VM den 18 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92045

Han har varit i förhandlingar med en del schweiziska klubbar redan men nu kliver Färjestad in i handlingen, rapporterar Sportbladet. Leksand har länge kopplats ihop med forwarden som gjort 242 matcher och 38 poäng i NHL men nu kan FBK snuva ligarivalen på drömvärvningen.

Inte Leksand

Enligt uppgifter har Färjestad erbjudit 26-åringen ett treårskontrakt och bara detaljer ska återstå innan man är helt överens med de la Rose.
– Jag svarar som alltid när det gäller duktiga hockeyspelare som har en koppling till Färjestad, självklart skulle vilja vara ett alternativ om han väljer att spela i Sverige nästa säsong, säger klubbens GM Jakobsson till kvällstidningen.

Jacob de la Rose slog igenom hos Leksand och gjorde två säsonger med klubben i HockeyAllsvenskan och en säsong i SHL innan han lämnade för Nordamerika. Men som junior har han också representerat Färjestad och nu talar allt för att det blir Värmland här näst för Arvikasonen.

Vad tycker du om den här övergången? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Chockbeskedet: Svensken slog igenom som stortalang – nu lägger han ned karriären bara 23 år gammal(!)

Få våra nyhetsbrev!