Bomben: Jagade succétränaren Björn Hellkvist vill plocka med sig storstjärnan till Leksand

Bomben: Jagade succétränaren Björn Hellkvist vill plocka med sig storstjärnan till Leksand

Leksand vill ha Modos succétränare Björn Hellkvist.
Nu kommer han med ett motkrav till SHL-lagets klubbledning.
Modo-tränaren vill ha med sig storstjärnan Patrik Bartosak till Dalarna, uppger Mr. Madhawk.

Det blev riktigt känsligt när Leksand gav sig efter Modos succétränare Björn Hellkvist. Och Modo vägrar att släppa sin tränare till SHL-klubben.

Leksand jagar

Men om man frågar Hellkvist så tränar han gärna Leksand i SHL nästa säsong. Nu har 43-åringen kommit med ett motkrav till Leksands klubbledning inför kommande säsong.

Björn Hellkvist, Modo
191229 Modos tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Där tränaren vill ha med sig en av Modos stjärnspelare till Dalarna, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk. Det handlar om succémålvakten Patrik Bartosak som blev en riktig storvärvning i HockeyAllsvenskan under våren.

Kan lämna Modo

Tjecken, som spelade i hockey-VM 2019, klev rakt in i nya laget och storspelade även i första matchen mot Björklöven i den allsvenska finalen. Men nu är Bartosak kontraktslös och fri att leta ny klubb till nästa säsong.

Patrik Bartosak, Modo
200312 Modos målvakt Patrik Bartosak har ont ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan Modo och Björklöven den 12 mars 2020 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Modo vill gärna behålla sin stjärnmålvakt till nästa säsong men det finns också stort intresse för 27-åringen. Enligt Mr. Madhawk kan alltså Leksand bli en av de intresserande klubbarna om man plockar in Hellkvist som ny tränare.

Juvonen i fara

Då Björn Hellkvist vill fortsätta jobba ihop med Bartosak och helt i Leksand kommande säsong. Men då måste först SHL-klubben komma överens med Modo om Hellkvist och det kan bli både dyrt och svårt.

En ytterligare faktor i det hela är att Leksand vill göra sig av med nuvarande målvakten Janne Juvonen. Trots att finländaren har kontrakt över nästa säsongen.

LÄS MER: Joel Lundqvists klockrena pik till Dick Axelsson – efter stora ordbråket: ”Klarar han av det?”