BOMBEN: Division 1-klubben överraskar hela hockey-Sverige och värvar förre NHL-svensken!

.

De är nykomlingar i Hockeyettan i höst.
Men kan nu ha gjort årets mest oväntade värvning.
Lilla Strömsbro har nämligen värvat in förre NHL-spelaren Mikael Lindholm till laget, enligt Gefle Dagblad.

Han har representerat Brynäs, Luleå, Malmö och Timrå i svenska högstaserien och framförallt spelat ihop i med hockeyguden Wayne Gretzky i Los Angeles Kings. Nu är förre NHL-spelaren Mikael Lindholm klar för den mest oväntade klubben i karriären.

Värvar förre NHL-svensken

Lilla Strömsbro HC är nykomling i Hockeyettan och kan nu ha gjort årets värvning när man skrivit kontrakt med den NHL-meriterade svensken. Lindholm är klar som ny assisterande tränare i Strömsbro, avslöjar Gefle Dagblad.
– Jag ringde honom och stämde av med honom, kolla att vi var på samma linje, säger sportchefen Johan ”Gnidan” Wennberg om spelet bakom affären, till tidningen.
– Han var ju en jätteduktig hockeyspelare. Jag tror att han verkligen kan vara med på detaljnivå och titta på vad vi behöver göra. Det kan bli hur bra som helst. Jag är skitglad att han valde att krita på för oss.

Mikael Lindholm, NHL
991014 Mikael Lindholm, Malmö
© Bildbyrån – 60219

Pappa till Elias Lindholm

På senare år är Mikael Lindholm nog allra mest känd för att vara pappa till NHL- och VM-stjärnan Elias Lindholm som gör stor succé i NHL-laget Calgary Flames. Men 54-åringen tränade även Gästriklands TV-pucklag 2017/18.

Mikael Lindholm, NHL
891215 Ishockey, NHL, New Jersey Devils – Los Angeles Kings, 7-5: Mikael Lindholm, Los Angeles.
Foto: BILDBYRÅN / 13509

Och med hans stora kontaktnät i hockeyvärlden ser Strömsbro enorma möjligheter för framtiden.
– Ja, det var också en grej vi hade med oss. Många vet vem han är, känner mycket folk. Det kanske hjälper till med att få hem de här hemvändarna som jag hoppas ska komma snart. Jag är supernöjd över att ha en sån legend i ledarstaben, säger sportchefen till GD.

LÄS MER: Backbjässen nära återkomst till Sverige igen – efter fem år i Nordamerika

Här bjuder skrällaget på hela hockey-VM:s absolut skönaste firande – efter bragdvändningen