Bilden på ”Lidas” som nu hyllas i hela hockey-Sverige: ”Man blir alldeles varm i hjärtat”

Han har vunnit Stanley Cup fyra gånger samt både OS-guld och VM-guld.
Men nu hyllas Nicklas Lidström av en helt annan anledning.
Nämligen en bild som sprids överallt på sociala medier.

Redan 1991 gjorde Nicklas Lidström debut i NHL för Detroit Red Wings. Framgångssagan efter den dagen går sedan knappt att beskriva.

”Lidas” vann allt som går att vinna, Stanley Cup hela fyra gånger, OS-guld och VM-guld, och han gjorde det alltid trogen sitt Red Wings. Det finns inte många hockeyspelare som Nicklas Lidström.

2012 avslutade han karriären och lämnade hemstaden Detroit för att återvända till hemlandet Sverige igen. Nuförtiden har han en stor del i Västerås organisation. Där han uppenbarligen gör det mesta.

Hjälpte även till i sekretariatet

För även om ”Lidas” haft en av de allra främsta karriärerna så låter han inte det stiga honom åt huvudet. Därför älskar svenska hockeyfans sin Lidas. Och därför älskar alla den bilden som nu sprids över hela internet på den förre storbacken.

Bilden är från onsdagskvällens J20-match mellan Västerås och Mora. Då Lidström iklädde sig den oglamorösa men ack så viktiga rollen som vaktmästare, dessutom hjälpte han till i sekretariatet och öppnade även hemmalagets utvisningsbås.

”Legendernas legend”

Twitteranvändaren @robbieblind har fotat den helt underbara bilden på Lidas när han går runt helt ensam på isen med en borrmaskin för att fästa målen i periodpausen. En bild som verkligen värmer alla hockeyhjärtan därute.
”Legendernas legend”, ”man blir så varm i hjärtat” och ”finns inte många av den sorten” är bara några av hyllningarna på Twitter när bilden delas friskt i hela hockey-Sverige.

Dela på Facebook om du också vill hylla ”Vaktis Lidas”!

LÄS MER: Den gången Nicklas Lidström spelade som en gud i 13 sekunder

Se bilden på Nicklas Lidström här: