Beskedet om Elias Pettersson: Så länge blir den svenske supertalangen borta

Beskedet om Elias Pettersson: Så länge blir den svenske supertalangen borta

Elias Pettersson åkte på en stenhård tackling och fick utgå i matchen mot Florida.
Nu kommer beskedet om svensken.
Enligt Bob McKenzie på TSN har supertalangen drabbats av en hjärnskakning och tvingas till vila.

Elias Pettersson inledning i NHL har varit succéartad. Svensken har stått för åtta poäng på fem matcher och varit en av de främsta spelarna i Vancouver.

Tuff tackling på Pettersson

Men mot Florida skulle Pettersson få ta emot en hård smäll. Mike Matheson tacklade in svensken i sargen för att sedan i ett brottargrepp kasta ner honom i isen.

Pettersson spelade inte vidare och efteråt menade flera experter att tacklingen borde generera en lång avstängning. En av dem som ansåg tacklingen ful var den förre NHL-målvakten Corey Hirsch.

”Mitt största problem med tacklingen på Pettersson är att den var medveten. Matheson jagade i kapp Pettersson efter att han fått honom att framstå som dum. Det är tydligt att han går in för att skada. Oacceptabelt”, skrev Hirsch då Twitter.

https://twitter.com/CoreyHirsch/status/1051319753002733569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1051319753002733569&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportbibeln.se%2Fhockey%2Fvancouvers-besked-om-elias-pettersson-efter-misstankta-hjarnskakningen%2F

Ligan bekräftade under söndagen att Matheson kommer ha ett förhör via telefon efter incidenten. I och med att förhöret endast sker via telefon kan det betyda att avstängningen därmed bli lindrig.

Drabbad av hjärnskakning

Tidigare under torsdagen konstaterade Vancouvers GM Jim Benning att Elias Pettersson mådde bättre.
– Jag pratade precis med honom i matsalen och han mår lite bättre, sa han då till The Province.

Under måndagskvällen kom till slut beskedet om Pettersson. Enligt TSN-experten Bob McKenzie har svensken drabbats av en hjärnskakning. Han skriver vidare att den svenske supertalangen blir borta i minst sju till tio dagar. Den tidsramen kan komma att bli längre beroende på symptomen.

Pettersson kommer fortsätta att vara med laget under deras roadtrip, där man allra näst ställs mot Pittsburgh på tisdag och Winnipeg på torsdag. När Pettersson är tillbaka Det återstår att se när Pettersson är tillbaka på isen.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat

Uppgifter: SHL-klubben chockpetar stortalangen – efter konflikt med tränaren