BESKEDET: Klubben tvingas dra sig ur hockeyallsvenskan kommande säsong!

.

Det definitiva beskedet har kommit:
IK Pantern tvingas dra sig ur hockeyallsvenskan kommande säsong. 

IK Pantern har under vintern och våren befunnit sig i en djup ekonomisk kris.

Tvingas dra sig ur

Klubben har haft problem att betala ut löner, och det stod tidigt klart att de skulle få stora problem att få ihop de 7,5 miljoner kronor som behövdes för att betala skulder och få in eget kapital.

Klubben har sedan tidigare släppt alla kontrakterade spelare, och den 31 maj, alltså under fredagen, behövde klubben visa ett positivt eget kapital på 3,5 miljoner kronor och en hållbar budget för nästa säsong.

190130 Panterns Andreas Heier deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 30 januari 2019 i Malmö.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Nu kommer beskedet att de misslyckats.

”Den senaste tidens kamp med att komma ikapp med ekonomin har inte lyckats, dvs att nå ett resultat som krävs för licensen och samtidigt få en hållbar budget för kommande säsong.
I måndags kväll var hela lösningen klar med en budget för kommande säsong och en grupp nya investerare, men i onsdags gick de upp i rök och var okontaktbara”, skriver klubben på sin hemsida.

Massiva kritiken

Klubben riktar även kritik mot Malmö stad.

”Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern vilket så klart är en stor besvikelse”, skriver man.

190130 Panterns Nick Olesen deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 30 januari 2019 i Malmö.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Klubben hoppas dock på att få ihop ett lag och en budget för att spela i hockeyettan kommande säsong.

”Vi jobbar på att reda ut vår likviditet, rädda hela vår verksamhet och göra klart en budget för Hockeyettan.
Men även det kräver en ansträngning. Nu när Ungdomsverksamheten äntligen har fått en struktur och meriterade ledare har anslutit vill vi givetvis klara av detta”, skriver de.

De erbjuds platsen

Almtuna slutade förra säsongen trea i kvalet till hockeyallsvenskan, bakom Vita Hästen och Kristianstad, och kommer nu erbjudas Panterns plats i hockeyallsvenskan.

De har tidigare varit tydliga med att de kommer tacka ja.

– Mina direktiv från styrelsen är att vi ska spela i hockeyallsvenskan om vi får chansen, har klubbchefen Robert Lif tidigare sagt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!