Bekräftat: Succéspelaren lämnar klubben efter ryktet – nya SHL-klubben utpekad

Han har öst in poäng i HockeyAllsvenskan den här säsongen.
Nu är det bekräftat att Moras succécenter Ludvig Larsson lämnar klubben.
– Det är givetvis spännande med nya utmaningar, säger han till Moras hemsida.

Ludvig Larssons karriär är inte som många andras. Han har tagit en aningen krångligare väg till elithockeyn.

Lämnade Sverige

Efter tre säsonger som junior i Malmö lämnade han som 19-åring tryggheten i Sverige, för spel i USA. Och där blev han kvar – i sex år.

Ludvig Larsson, Mora
201009 Moras Ludvig Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Kristianstad och Mora den 9 oktober 2020 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0013

Poängen ramlade in och Ludvig fick chansen i AHL. Inför den här säsongen valde han att vända blicken hem till Sverige igen.

Succé i Mora

Det blev dock inte till Malmö utan till Dalarna och HockeyAllsvenskan, för spel i Mora. Där blev det succé. På 50 spelade matcher stod 25-årige centern för 21 mål och 28 assist den här säsongen.

Ludvig Larsson, Mora
210228 Moras Ludvig Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Mora och Västerås den 28 februari 2021 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0040

Efter jul var han en av Hockeyallsvenskans bästa centrar. Men sejouren i dalaklubben blir ettårig. Nu står det klart att han lämnar klubben.
– Det är givetvis spännande med nya utmaningar men det som jag bär med mig just nu är allt bra jag fått uppleva i Mora, säger han till klubbens hemsida.

SHL nästa?

Ludvig berättar vidare hur det var att komma hem till svensk hockey igen och vad han känner att han utvecklat mest under den gångna säsongen.
– Det tog ju en stund för mig att komma i gång på riktigt men när det lossnade fick jag chansen att visa upp mig. Dessutom har jag ju utvecklats här i Mora, min teknik har blivit bättre och jag har fått ett jäkla självförtroende under det här året. Hedberg har fått mig att känna mig bekväm och lugn och jag har fått väldigt mycket förtroende på isen. Han är en tränare som vet hur man får ut det bästa ur varje spelare.

Vilken klubb som blir Ludvigs nästa destination är i nuläget inte klart men Expressen har tidigare skrivit att det ser ut att bli Rögle som vinner kampen om Larsson.

Gör Ludvig Larsson rätt som lämnar Mora? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Oskarshamns helt klockrena passning – hånfulla orden till resten av SHL-lagen: ”Grattis Sverige…”

Få våra nyhetsbrev!