Bekräftat: SHL-klubben värvar forne guldmålvakten – direkt från konkurrenten

Brynäs har satt sitt målvaktspar till nästa säsong.
I dag blev det klart att den forne KHL-målvakten Joacim Eriksson lämnar Djurgården för en flytt till Gävle-klubben, enligt ett pressmeddelande.

Brynäs målvaktspar till nästa säsong är fortfarande ovisst. Tidigare lämnade talangen Felix Sandström för spel i HV71 och målvakten Linus Fernström fick lämna.

David Rautio har fått förlängt kontrakt med klubben – och nu är den andra pjäsen på plats.

Vänder ”hem” till Brynäs

Via sin hemsida meddelar Brynäs att man värvar hem Joacim Eriksson.
– Det känns otroligt kul att få komma hem på hemmaplan och att äntligen dra på sig Brynäs-tröjan igen, det har varit mitt mål hela tiden. Jag har från tidig ålder varit en Brynäsare, jag är uppvuxen i Hedesunda och har alltid känt att Brynäs är mitt lag. Som liten hade jag exempelvis Johan ”Honken” Holmqvist som en av mina stora idoler, säger Eriksson till klubbens officiella webbplats.
– Jag har hört så mycket gott om Brynäs och verksamheten, extra kul är det ju att vi är många hemvändare som nu tar plats i truppen. Jag har många fina vänner som jag känner väl, så det ska bli riktigt kul att komma hem och spela. Som målvakt är jag lugn och fokuserad, jag läser av spelet noggrant och spelar atletiskt. Det ska bli extra kul att bilda målvaktspar med David, vi kommer trigga varandra bra och samtidigt ta bra stöd av varandra, säger Eriksson.

”Hjälpa till SM-guld 2019”

Målvakten, senast i Djurgården, stod i knappt hälften av grundseriematcherna under den gångna säsongen. Kontraktet med Brynäs är skrivet över två säsonger
– Det känns fantastiskt bra, Jocke och David kommer bli ett bra och stabilt målvaktspar som tillsammans blir en viktig pusselbit i lagbygget och som har kapaciteten att hjälpa laget fram till SM-guld 2019. Såklart är det extra kul att vi får välkomna hem Jocke och att vi får behålla David, säger sportchefen Stefan Bengtzén i pressmeddelandet.

28-årige Eriksson har tidigare spelat i Skellefteå, Växjö och under juniortiden i Brynäs. Dessutom har han en NHL-match på CV:t med Vancouver Canucks.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Klubben bekräftar jätteryktet – för en dialog med Dick Axelsson: ”Vi är intresserade”

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);