Bekräftat: SHL-forwarden klar för Leksand – nobbar värsta rivalen

.

Det hade ryktats om en återkomst till Brynäs.
Men i stället väljer Sebastian Wännström spel i ärkerivalen Leksand.
– Det ska bli riktigt roligt och inspirerande att få komma till Leksands IF, säger han till klubbens hemsida.

Att 28-årige Sebastian Wännström skulle få lämna HV71 har stått klart ett par dagar. Det har framför allt spekulerats i två nya klubbadresser för Wännström: finska KooKoo och Brynäs, klubben som Wännström är fostrad i.

”En firecracker”

Ingen hade nämnt SHL-nykomlingen Leksand i förhandssnacket. Men i dag, när klubben presenterade tre nyförvärv, var Wännström ett av dem.
– Wännström är en riktig ”firecracker” från röd linje och framåt. Det är en speedig spelare som vill ta pucken till mål, vara i de heta zonerna, ta avslut och göra mål. Han har lång erfarenhet av spel på hög nivå. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt, säger Leksands general manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

”En anrik klubb”

Det är oklart om Wännström faktiskt har fört samtal med Brynäs, klubben han SHL-debuterade i och spelade i så sent som 2012/13. Efter det har Wännström spelat i Rögle och då HV71.

Så här säger Wännström om att ansluta till Leksand.
– Det är en anrik klubb som har någonting bra på gång och jag ser fram emot att få komma på plats i Leksand och få träffa alla. Det blir en utmaning för oss som lag, så är det alltid första året i SHL, men jag tror verkligen på det. Personligen kändes det helt rätt för mig när det kom på tal med Leksand. Jag brukar gå på magkänsla och det kändes helt rätt för mig, säger han.