Bekräftat: Här är Jörgen Jönssons klubb nästa säsong

.

Det hade ryktats om både Rögle och Skellefteå.
Men nu står det klart att Jörgen Jönsson nobbar båda de klubbarna kommande säsong.

Örebro inledde som bekant SHL-säsongen blytungt. Men efter en makalös uppryckning lyckades man ta sig hela vägen till åttondelsfinal.

Där blev Växjö för svårt, men förmodligen deppade man inte alltför mycket över slutspelsförlusten i Örebro. Det såg ju länge ut som om man var ett givet kvallag.

Förlängt med Eriksson

Nu blickar klubben framåt till nästa säsong och i dag släppte man två stora nyheter. Den första var att man förlängt kontraktet med huvudtränaren Niklas Eriksson.
– Det känns otroligt bra att vi kan behålla Niklas som huvudtränare. Niklas står för ett modernt ledarskap och visade att han är redo att ta huvudansvaret. Vi har något bra på gång och det känns helt rätt att fortsätta med Niklas som huvudansvarig, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida.

Örebros assisterande tränare Jörgen Jönsson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Rögle den 26 december 2018 i Örebro. Foto: Johan bernström/Bildbyrån

De tidigare uppgifterna om att Örebro skulle ha säkrat Malmö-tränaren Peter Anderssons signatur, visade sig alltså inte stämma.

”Vinnare ut i fingerspetsarna”

Det har också förekommit uppgifter om att Jörgen Jönsson var på väg bort från klubben. Rögle och Skellefteå ska ha visat intresse, men precis som för Niklas Eriksson så blir det en kontraktsförlängning för Jönsson.
– Jättekul att behålla Jörgen och att han vill vara kvar och fortsätta på den resa som vi startade i början av december. Jörgen är en vinnare ut i fingerspetsarna och står för något som laget och klubben har stor nytta av. Jörgen är skicklig på detaljnivå och i det taktiska spelet. Det känns helt rätt att han tillsammans med Niklas kommer fortsätta leda och utveckla laget, säger Niklas Johansson.