Bäckis fina gest i Lias Anderssons historiska NHL-debut: ”Häftigt – han är en barndomsidol”

Lias Andersson skrev NHL-historia i natt med mål direkt i debuten.
Och inför matchen välkomnades han av Nicklas Bäckströms fina gest.
– Det var häftigt, han är en av mina barndomsidoler, säger Lias till Sportbladet.

Det blev enormt jubel hos hela familjen Andersson på läktaren i Madison Square Garden i natt. Anledningen? Sonen Lias skrev NHL-historia i sin NHL-debut.

”Aldrig vågat drömma”

Lias Andersson fick i natt äntligen göra efterlängtad NHL-debut för New York Rangers. Och 13.16 in i den andra perioden fick han taket att lyfta i hemmaarenan när 19-åringen prickade in sitt allra första NHL-mål och förverkligade den ultimata pojkdrömmen.
– Jag försökte snurra bort backen bakom målet, lyckades med det och fick en fri yta. Det såg Jimmy och fick fram en väldigt fin backhand-passning. Jag blev rätt ren och, ja, jag tryckte in den i bortre, säger debutanten till Sportbladet.
– Det var givetvis fantastiskt kul. Jag hade aldrig vågat drömma om att jag skulle få sätta en puck redan i första matchen.

Bäckströms välkomsthälsning

Med debutmålet blev 19-åringen även den yngste rookien i New York Rangers historia att göra mål i sin debut. Det var på alla sätt en helt oförglömlig kväll för Lias.

Och det började redan i det första bytet. När NHL-veteranen och landsmannen Nicklas Bäckström gav den mest respektfulla välkomsthälsningen till NHL-debutanten.

”Bäckis” gled fram till Lias direkt och visade klass.
– Han åkte fram och ”tappade” mig på benskyddet och sa att det var kul att se mig. Det var häftigt, han är en av mina barndomsidoler, säger Rangers-svensken till Sportbladet.

Matchen vann Bäckis Washington Capitals med 4-2 och just Bäckström levererade två assist i segern.

Se Lias Anderssons första NHL-mål här:

Dela artikeln för att hylla Nicklas Bäckström och Lias Andersson!

LÄS MER: Drömförstärkning till Tre Kronor – NHL-svenskarna vill spela hockey-VM: ”Jättetaggad!”

Här blir Lias Andersson historisk i NHL-debuten: ”Aldrig vågat drömma om”