Avslöjat: Så nära var Henrik Lundqvist att lämna New York Rangers i vintras

New York Rangers möblerade om rejält i vintras.
Nu avslöjas det att Henrik Lundqvist också kunde lämnat laget.
– Vi sa till Hank att om han inte ville vara med oss, så skulle vi hitta något annat, säger ägarbolaget MSG:s ordförande Jim Dolan till New York Post.

Inför NHL:s trade deadline i februari så överraskade New York Rangers alla. De insåg att Stanley Cup-slutspel skulle bli alldeles få svårt att nå och kastade därför in handduken.

Istället började organisationen en rejäl ommöblering. Rangers trejdade bort veteranerna Rick Nash, Ryan McDonagh, J.T. Miller, Michael Grabner och Nick Holden. Och satsade istället på att plocka in en hel del draftval. Man fick även in sex nya draftval i trejderna och dessutom 25-årige Vladislav Namestnikov.

Rangers erbjöd Henke att lämna

Under hela ombyggnationen i vintras fanns även en hel del rykten om svenske stormålvakten Henrik Lundqvist. ”King Henrik” har varit Rangers största ikon under en längre tid nu men han har hunnit bli 36 år också.

Nu avslöjar New York Post att Lundqvist faktiskt blev erbjuden att lämna New York Rangers och Madison Square Garden inför trade deadline. Och att beslutet var helt upp till ”Henke”.
– Vi sa till Hank att om han inte ville vara kvar hos oss genom den här processen, så skulle vi hitta en bra plats för honom att landa på, säger ägarbolaget MSG:s ordförande Jim Dolan till NY Post.
– Men han sa att han ville stanna och vara med om hela resan.

”Väldigt glad att han känner så”

Ett besked som verkligen gjorde både Rangers och ägarfamiljen mycket glada.
– Jag är väldigt glad över att det är så han känner. Jag känner att med honom i storform ger oss den bästa möjliga chansen att slåss om slutspelsplats nästa säsong, säger Dolan till amerikanska tidningen.

Lundqvist har kontrakt till och med 2021 och kommer nu fortsätta jaga sin allra första Stanley Cup-titel med ett betydligt föryngrat New York Rangers. Till sommarens NHL-draft har laget hela 10 draftval, flest av alla 30 NHL-lag, och tre förstarundeval.
– Sportmänniskan i mig vill ha det bästa möjliga laget här och nu. Jag hoppas inte att vi har ett slagkraftigt lag om två-tre år, sa Lundqvist själv om lagets process.
– Men samtidigt, även om det går emot mig själv att säga det, känner jag så mycket för den här organisationen att oavsett vilken väg de tar. Så är jag med!

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Tre Kronors glädjebesked – NHL-stjärnan öppnar för hockey-VM 2018

Här chockar Filip Forsberg hela hockeyvärlden IGEN – med nytt supermål i natt