Avslöjar nu SHL-klubbens häftiga värvningsbomb – storstjärnorna återvänder till svensk hockey

Avslöjar nu SHL-klubbens häftiga värvningsbomb – storstjärnorna återvänder till svensk hockey

Nykomlingarna HV71 ser ut att ha gjort klart med en ordentlig värvningsbomb till nästa säsong. André Petersson och Mattias Tedenby återvänder båda till klubben enligt agenten Aljosa Pilko.

Det har gått lite mer än ett år sedan den klassiska storklubben HV71 åkte ned till hockeyallsvenskan. Sejouren blev bara ettårig – och inför nästa tävlingsår är klubben tillbaka i svensk hockeys finrum.

Agenten bekräftar

Sportchefen, Kent Norberg, arbetar för tillfället stenhårt för att sätta ett så konkurrenskraftigt lag på isen efter sommaren. Och nu ser Norberg ut att ha hämtat hem två stora värvningsbomber.

160408 Sveriges Mattias Tedenby jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i Euro Hockey Challenge mellan Sverige och Schweiz den 8 april 2016 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det handlar nämligen om forwardsduon André Petersson och Mattias Tedenby, som både har ett förflutet i HV71. I alla fall om man ska tro spelarnas gemensamma agent, Aljosa Pilko, som bekräftar för den ryska sajten Championat att duon spelar i klubben nästa säsong.

– Tedenby, tillsammans med André Petersson, återvänder till sin hemklubb HV71, säger han till sajten.

Återvänder till HV71

Duon har båda spenderat de senaste åren i KHL, där de båda har stått för en fin poängskörd. Mattias Tedenby spelade senast i HV71 för tre år sedan, medan Petersson återvänder efter över tio säsonger utomlands.

Det är sannerligen enorma förstärkningar för HV71, som verkligen vet vad som krävs för att koras till svenska mästare. De har tillsammans fyra stycken SM-bucklor – samtliga med Jönköpingsklubben.

160329 Andre Petersson under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 29 mars 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

LÄS MER: Leksand-värvningen bryter nu tystnaden – efter fansens tokilska: ”Det var ett svårt beslut”