Avgörande detaljen i Mattias Ritolas nya kontrakt – som Leksandsfansen kommer att ÄLSKA

Leksand missade SHL-avancemang.
Men stjärnan Mattias Ritola stannar ändå kvar och skriver långtidskontrakt med en mycket intressant detalj.
– Det känns helt rätt för mig att stanna, säger han i ett pressmeddelande.

För andra året på raken föll Leksand mot ärkerivalen Mora i SHL-kvalet och får spendera ytterligare en säsong i HockeyAllsvenskan. Då trodde nog många att stjärnspelaren Mattias Ritola fått nog och skulle lämna klubben.

Därför stannar Mattias Ritola

Men det vill verkligen inte Ritola som i dag skrev nytt långtidskontrakt med Leksand. 31-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med klubben i sitt hjärta.
– Det känns helt rätt för mig att stanna. När jag kom tillbaka till Leksand hade jag målet att vara med och bygga upp det här och ta oss tillbaka till SHL. Det målet är inte uppnått än, säger Ritola i ett pressmeddelande.

”Enormt stort Leksandshjärta”

Och det allra mest anmärkningsvärda är att kontraktet är skrivet helt utan klausuler. Det visar verkligen hur mycket Ritola känner för Leksand.
– Mattias Ritola är en kille med ett enormt stort Leksandshjärta, och en spelare som har en enormt stor respekt ute i Hockey-Sverige. Tre år utan klausuler tyder på att han verkligen vill vara med och göra så att Leksands IF tar steget upp till det så kallade finrummet igen, säger huvudtränaren Leif Carlsson till klubbens officiella webbplats.

Dela artikeln för att hylla Mattias Ritolas fina gest till Leksandsfansen!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Leksands prestigevärvning: Plockar ”hem” forward från SHL-klubben

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);